Cargo Gallery opět zakotví v Praze. Přiveze Adriana T. Bella, Oceán, Dana Bártu nebo Prago Union

Vydáno 03.05.2019 | autor: Andrea Štipčáková

Loď Cargo Gallery, která je jako už tradičně plná umění, opět připlula do Prahy! Kotvit bude až do října na pražské Smíchovské náplavce, od 10. do 20. června se usídlí na protějším břehu na Rašínově nábřeží. V květnu a červnu přivítá hned několik hudebních hostů. Koncertní program zahájí Adrian T. Bell, kapely Oceán a Zed Jones pokřtí své album, vystoupí ale například i Dan Bárta.

Cargo Gallery opět zakotví v Praze. Přiveze Adriana T. Bella, Oceán, Dana Bártu nebo Prago Union V Praze opět zakotví Cargo Gallery. Přiveze s sebou Adriana Bella, Dana Bártu nebo skupinu Doctor Victor


Adrian T. Bell
9. 5. (přesunuto na 5. 9.)

Interpret, co se narodil v Anglii a stal se členem britského námořnictva, neodzpívá své příběhy nikde jinde líp než na lodi. O tom by Cargo Gallery mohla jistě vyprávět. Britský hudebník Adrian T. Bell na ní totiž vystoupí již potřetí. V rámci svého koncertu představí písně ze svého posledního alba Navigator, které vzniklo pod taktovkou producentky Sylvie Massyové. Ve skladbách vypráví o mužské touze po dobrodružství, kterou nijak neumenšila ani moderní doba.


Loutkoviny / Memorial Birthday Party
10. 5.

V pátek 10. května se na Cargo Gallery odehraje jedinečná party k nedožitým narozeninám DJe Loutky. Tančit a vzpomínat budou na zesnulého umělce DJ Tráva, Wilem, Bidlo, Lumír, Miskito a Chocky.

Prohlédněte si kompletní program na Cargo Gallery


Oceán
11. 5.

Na palubě lodi se odehraje také koncert českobudějovické synthpopové skupiny Oceán. Ta pokřtí svou novou desku Femme Fatale, ke které koncem dubna vyrazila na šňůru nazvanou Starnet Tour. Kromě Cargo Gallery se v rámci ní podívá do šesti měst, kde fanouškům nejenže naživo zahraje novinky z alba, ale také své legendární hity.

Oceán křtil v Brně album Femme Fatale, kmotry byli Roman Dragoun a Helmutova stříkačka


Zed Jones
15. 5.

Jen několik dnů po Oceánu oslaví na lodi vydání nové desky Dresscode také skupina Zed Jones. Ta vystupuje od roku 2017 s vlastní muzikou inspirovanou punkem, rockem a psychedelií. Kromě toho, že formace představí songy ze zmíněného alba, má připraveny také různé projekce. A dorazit by měli také doposud utajovaní hosté. Posluchači se tedy rozhodně nudit nebudou!


Dan Bárta
/ Endru/ Jen Hovorka
16. 5

Dorazí i známá sestava Dan Bárta, Endru a Jen Hovorka. "Bude to velký, bude to velmi našlapaný a velmi taneční," slibuje už dopředu vicemistr světa v loopingu Endru. Nebude to poprvé, co se trojice na lodi představí. V minulosti (ještě se zpěvákem Vojtou Dykem) slavila jejich vystoupení vždy úspěch, takže rozhodně stojí za to přijít se na jejich improvizační show podívat.

Dan Bárta a En.Dru vítali na střeše Lucerny východ slunce

Ivan Vasilijev
20. 5.

V pondělí 20. května bude Cargo Gallery patřit studentovi rockové kytary, konkrétně šestého ročníku Konzervatoře Jaroslava Ježka - Ivanu Vasilijevovi. Ten působí mimo jiné v kapele Crossband. Očekávat se proto dá zhutněná atmosféra s mnoha hosty.


Prago Union
21. 5.

Na své si přijdou také milovníci rapu, a to díky vystoupení skupiny Prago Union, jejíž začátky se vážou k roku 2002. O tři roky později vydala první vinylový singl Gold Chain Mew-Zick II/Verbální atentát, později pak vyslala do světa své kultovní debutové album HDP - Hrubej domácí produkt. Nejen písně z něj si budou moci fanoušci poslechnout právě na Cargo Gallery.

Kato (Prago Union) interview: Kromě hip hopu poslouchám ještě maminku


Doctor Victor
22. 5.

Doctor Victor je považována za jednu z nejzajímavějších mladých kapel v České republice. Vznikla už v roce 2012, hudební příznivci ji však více zaregistrovali až o čtyři roky později, kdy předskakovala AC/DC na jejich pražském koncertě. Od té doby stihli vydat singl StandUp či vyjet na americké turné, v rámci kterého si zahráli na známém hudebním veletrhu NAMMshow či v proslulém klubu Whisky A Go Go. V něm začínali The Doors, Nirvana či Guns N Roses

The Agony a Doctor Victor rozjeli rockový večírek v plzeňské Buena Vistě


Timudej
23. 5.

Křtít se bude v květnu na lodi hned třikrát! Zatímco kapely Oceán a Zed Jones budou slavit vydání desky, Timudej chystají představení nového animovaného videoklipu. Ten nahráli ke skladbě Niké. Následný koncert prý roztančí i beznohého.


Xavier Baumaxa
30. 5.

Buránek regionálního charakteru se stále větším geografickým a mezigeneračním přesahem. To je Xavier Baumaxa. Své písně skládá zpravidla při různých rytmických činnostech, jako je například sekání dříví, máchání křovinořezem, chůze v terénu, plavání kraulem či naznak či zatloukání hřebíků. Na Cargo Gallery se představí se svým novým albem Idueto, které vyšlo začátkem dubna a k němuž už 7. května vyrazí na šňůru s Muchou.


Po múze
4. 6.

Během multižánrového večera vystoupí řada mladých umělců, jejichž kariéra je na samém počátku. Své písně představí například Ivana Korolová známá ze seriálu Gympl, Brigita Cmuntová, Lukáš Burian, Michal Horák, Nikol Ďuricová, Filip Chris Přeučil a mnoho dalších. Celým večerem pak budou provázet Nikol Prokešová a Jindřich Žampa.


Kelvyn Colt
11. 6.

Na Smíchovskou náplavku se podívá také talentovaný rapper Kelvyn Colt, který se předvedl již na loňském Addictu. Tentokrát však svou show odpálí přímo na palubě Cargo Gallery a prý je na co se těšit! Pro nic za nic by jej totiž americký magazín Billboard "VEVO’s DSCVR Ones To Watch for 2019" nevyhlásil.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Adrian T. Bell, Loutkoviny, Oceán, Zed Jones, Dan Bárta, Endru, Jan Hovorka, Ivan Vasilijev, Prago Union, Doctor Victor, Timudej, Xavier Baumaxa, Po múze, Kelvyn Colt

zavřít