Cargo Gallery se v dubnu vrací na pražskou Náplavku, vystoupí Lipo, Sto zvířat i Lola

Vydáno 25.03.2016 | autor: Josef Martínek

Klub na lodi Cargo Gallery, která se po několika měsících vrací na pražskou Náplavku, slibuje na duben pestrý program. Dominovat mu budou hlavně koncerty domácích interpretů. Vybrali jsme pro vás pět akcí, které byste si neměli nechat ujít. Jako první se návštěvníkům 1. dubna představí Lipo, během měsíce se ale chystá i benefice Sto zvířat, vystoupí rovněž Xavier Baumaxa a své album pokřtí Lola. Zpestřením bude DJ set Mardoši z Tata Bojs

Cargo Gallery se v dubnu vrací na pražskou Náplavku, vystoupí Lipo, Sto zvířat i Lola Dubnový program Cargo Gallery odstartuje Lipo

1. 4. Lipo
Hned první akci po příjezdu Cargo Gallery na pražskou Náplavku obstará rapper Lipo. Ten sklízí aktuálně úspěch se singlem Štěstí, ve kterém hostuje Debbi. Zazní ale určitě i písně z jeho prvních dvou alb Víc než hudba a O duši. Lipa si fanoušci oblíbili díky jeho civilní poetice, kterou se odlišuje od zbytku české hiphopové scény. Svůj set rozjede na apríla ve 22 hodin, vstupenky jsou k mání v předprodeji za výhodnou cenu 100 Kč. Na místě budou o 50 Kč dražší.

VIDEO: Lipo, Debbi a Štěstí tak, jak se o něm nemluví: prožívají ho gayové, důchodci i handicapovaní

14. 4. Mardoša
Živelný DJ set baskytaristy a zakládajícího člena Tata Bojs ovládne Cargo Gallery v polovině dubna. "Pouštím od roku 2000. Nejdřív jsme byli s kamarádem Matějem Bartoškem DJské duo Alfa a Omega a hráli jsme z discmanů," popsal nám svoje DJské začátky s tehdejším kolegou z Delty v rámci seriálu Rock DJ. "V té době byla DJská kultura na vrcholu a my jsme si z toho dělali spíš legraci," přiznal se. Od té doby se ale jako DJ vypracoval a dnes je o jeho sety pravidelný zájem. Vstup je zdarma!

Rock DJ (10.): Mardoša z Tata Bojs

19. 4. Sto zvířat
Skupina Sto zvířat tentokrát vystoupí pro dobrou věc. Zahraje totiž v rámci benefice, výtěžek z koncertu věnuje sdružení Pestrá společnost. Ta se zabývá asistenčním výcvikem psů. Na ukázkový výcvik se budou moci fanoušci podívat od 17:30, představí se také předkapela Zelená konev. Od 19 hodin bude následovat koncert Sto zvířat a celý program zakončí afterparty. V předprodeji stojí lístky 200 Kč, na místě je pořídíte za 250 Kč.

Malostranská beseda i potřetí aplaudovala skupině Sto zvířat

27. 4. Xavier Baumaxa
Xavier Baumaxa o sobě tvrdí, že je buránek regionálního charakteru se stále větším geografickým a mezigeneračním přesahem. Své písně skládá zpravidla při různých rytmických činnostech, jako je: sekání dříví, máchání křovinořezem, chůze v terénu, plavání kraulem či naznak, zatloukání hřebíků, natírání plotu tixotropní lazurou, kopání ilegálních trativodů, přejíždění středové dálniční přerušované čáry, a to hlavně v noci, cvakání zuby po přejetí dvojité nepřerušované čáry, a to hlavně nad ránem, v neposlední řadě také poslouchání praskotu krbu, které je však arytmické, takže je to sporné. Za 200 Kč v předprodeji a 250 Kč na místě se určitě nudit nebudete.

28. 4. Lola
Skupina Lola pokřtí v Cargo Gallery své druhé album. Lola je jednou z kapel, která si chce své fanoušky "vyjezdit" a osobně poznat na koncertech. "To, co nás nejvíc baví, je živé hraní. A to je i důvod, proč tohle všechno děláme," říkají. K poslechu nového alba nedávno fanoušky pozvali klipem Balíky slámy, ve kterém si zahrál sám Robert Rosenberg, ikona českého porna. Vstupenky na křest stojí v předprodeji jen 100 Kč, pokud je budete kupovat na místě, připlatíte si dalších 50 Kč.

Cargo Gallery, jm

zavřít