Ceny Anděl budou! Proběhnou v komornějším pojetí

Vydáno 20.02.2017 | autor: redakce

Už od konce minulého roku panovala nejistota, zda se tentokrát budou udílet hudební ceny Anděl. Pořadatel předcházejících ročníků - agentura Lewron - totiž licenci vrátil české pobočce IFPI. Ta letošní ročník uspořádá sama - a v komornějším provedení. 

Ceny Anděl budou! Proběhnou v komornějším pojetí Lucie získala Anděla za Skupinu čtvrtstoletí. Foto: Petr Tibi

"Česká národní skupina Mezinárodní federace hudebního průmyslu, z.s. (ČNS IFPI), jakožto vyhlašovatel Hudebních cen Anděl, se s ohledem na právní a organizační nesrovnalosti rozhodla letos Ceny předat v komornějším formátu. Vzhledem k dlouholeté tradici těchto cen uděláme vše proto, aby předávání proběhlo v důstojném prostředí a s důrazem na hudbu a hudebníky samé. Věříme, že kontinuita ocenění podpořená kvalitním obsazením Akademie je zásadní pro budoucnost hudebního průmyslu a prestiž oboru jako takového," uvádí pořadatelé. 

Ceny Anděl: Lenka Dusilová protestovala proti prezidentovi, vyhráli David Koller, Kryštof i Barbora Poláková

Za pár dní bude zahájeno hlasování Akademie, další podrobnosti ohledně konkrétní podoby ceremoniálu však zatím vyhlašovatel nezveřejnil. 


Michal Pavlíček byl v předešlém ročníku uveden do Síně slávy. Foto: Petr Tibi

Loni slavily Ceny Anděl své 25. výročí, ceny si odnesli David Koller, Kryštof, Klára Vytisková nebo Barbora Poláková. Oceněni byli i interpreti dvacetipětiletí - Dan Bárta, Lucie Bílá a skupina Lucie. O vyhlášení se hodně mluvilo i v souvislosti s protestem umělců vůči prezidentovi Miloši Zemanovi

jm, foto: Petr Tibi

Témata: Ceny Anděl, David Koller, Kryštof, Klára Vytisková, Barbora Poláková, Lucie Bílá, Dan Bárta, Lucie

zavřít