Český slavík představil nominace, šanci mají i Dymytry nebo zesnulá Věra Špinarová

Vydáno 24.11.2017 | autor: redakce

O tom, že i letos obhájí své prvenství trojice Kabát, Lucie Bílá a Karel Gott, asi nikdo nepochybuje. Také zveřejněné nominace potvrzují, že hlasující v Českém slavíku znovu volili vesměs podle zavedených pořádků. Výsledky budou vyhlášeny 25. listopadu v pražském Hudebním divadle Karlín.

Český slavík představil nominace, šanci mají i Dymytry nebo zesnulá Věra Špinarová Český slavík představil nominace, šanci mají i Dymytry nebo zesnulá Věra Špinarová

Jediným větším překvapením v nominačních šesticích je úspěch metalové kapely Dymytry, která nahradila stálici jménem Olympic. Dalšími kapelami, které si vysloužily největší přízeň fanoušků, jsou stejně jako loni Kabát, Ortel, Chinaski, Kryštof a Slza.

ROCKBLOG: Český slavík = anketa popularity zpívajících celebrit a obskurností. Chybí už jen Olivie Žižková

Mezi zpěvačkami zabodovala Věra Špinarová, která letos v březnu zemřela. Za překvapení však zvýšenou podporu této "malé velké dámy" považovat nelze, už před třemi lety se totiž do nominací obdobným způsobem dostala Iveta Bartošová. Konkurentkami Špinarové jsou Lucie Bílá, Lucie Vondráčková, Ewa Farna, Monika Absolonová a Anna K.

V kategorii zpěváků se Karel Gott těší už na svého 42. zlatého slavíka. Teoreticky mu ho mohou vyfouknout Tomáš Ortel, Michal David, Tomáš Klus, Richard Krajčo a Daniel Landa. Oproti předchozímu ročníku v nominaci chybí švédský metalový zpěvák Joakim Brodén ze skupiny Sabaton. Pořadatelé totiž pro letošek upravili pravidla, která říkají, že interpret umístěný v anketě musí na české scéně působit jako na scéně domácí. To v Brodénově případě, který má po matce i české občanství, neplatí.

Drama se neočekává ani v kategorii Slavík bez hranic. Zatím pokaždé, když byla vyhlašována, ji vyhráli No Name. Letos mohou přidat jubilejní desátý vavřín. Konkurují jim Elán a Miro Žbirka. Objevem roku se stane někdo ze čtveřice Mirai, Poetika, Pokáč a Vojtaano.

Během slavnostního ceremoniálu v pražském Hudebním divadle Karlín vystoupí například Lucie Bílá, Ewa Farna, Marek Ztracený, Jakub Děkan, Marta Kubišová nebo Markéta Konvičková s poctou Věře Špinarové.

jm

Témata: Český slavík, Věra Špinarová, Dymytry, Lucie Bílá, Karel Gott, Kabát

zavřít