Cliff Williams končí, z klasických AC/DC zůstal už jen Angus Young

Vydáno 22.09.2016 | autor: redakce

Své pohnutky odejít z AC/DC naznačil baskytarista Cliff Williams už na začátku léta, nyní oznámil, že definitivně končí. Z nejznámější sestavy australské hardrockové legendy tak už zůstává jediný muž - Angus Young. 

Cliff Williams končí, z klasických AC/DC zůstal už jen Angus Young Axl Rose a Cliff Williams na koncertě AC/DC v Praze. Foto: Nicola Bernard

"Žil jsem tím čtyřicet let, ale po skončení turné s koncertováním a nahráváním končím. Ztratili jsme Malcolma, Phila a teď Briana a je to najednou úplně jiné. Cítim v kostech, že jsem se rozhodl správně," varoval Cliff již v červenci. Po poslední zastávce turné Rock Or Bust ve Philadelphii svoje rozhodnutí potvrdil. 

AC/DC v Praze: Poklidné Letňany se změnily v dálnici do pekla!

Williams hrál v kapele od roku 1977 a zažil s ní nejslavnější éru. Sestava AC/DC se v posledních letech doslova rozkládá. Spoluzakladatel Malcolm Young musel s hraním skončit před dvěma lety kvůli diagnostikované demenci, Phil Ruud vystoupil poté, co byl obviněn z vraždy. V průběhu amerického turné se dalších koncertů musel na doporučení lékařů zříct i frontman Brian Johnson, který má potíže se sluchem. Z dlouholetých opor tak zůstává už jen kytarista Angus Young.

vložte odkaz, text nemažte

Možná si i on brzy položí otázku, zda nepřišel čas to zabalit. 

foto: Nicola Bernard

Témata: AC/DC, Angus Young, Cliff Williams, hard rock

zavřít