Co vychází v listopadu: přehled novinek

Vydáno 23.11.2015 | autor: redakce

Vánoce se blíží, takže nadílka v obchodech neustává. Českou hudební scénu reprezentuje sólový debut Kláry Vytiskové či autorská deska Sabiny Křovákové, tu slovenskou zase EP Celeste Buckingham. Pořídit si můžete i novinku The Vamps nebo dlouho utajovaný dokument Green Day.

Co vychází v listopadu: přehled novinek Klára Vytisková vydá sólový debut

KLARA. - Home

Za značkou KLARA. stojí zpěvačka Klára Vytisková z Toxique. Její sólový debut je prý velmi osobní nahrávkou. "Celá deska je složená v obýváku, prodiskutovaná v kuchyni u jídelního stolu, prosněná v ložnici a částečně nahraná v koupelně,“ prozrazuje. V titulní písni, která měla úspěch v rádiích, se například vyznává z lásky a respektu k rodině, chystaný singl Forever je zase o mateřské lásce a zranitelnosti lidí, kteří hluboce milují. Klára desku koprodukovala, dále se na ní mimo jiné podíleli Lukáš Chromek (Airfare, Atmo Music, Calm Season apod.), Viliam Béreš (klávesista Toxique), Matěj Belko (multiinstrumentalista, producent a člen doprovodné kapely KLARA.), Klářina sestra Edna Green (Never Sol, Apollinaire, Bohemia) nebo produkční tým Little Beat, s nímž spolupracují Celeste Buckingham a Majk Spirit.

 

 

Celeste Buckingham - So Far So Good

Chystané nové studiové album sice Celeste Buckingham letos už dokončit nestihne, pro fanoušky ale přichystala alespoň překvapení v podobě EP. Je na něm 5 skladeb, které slouží právě jako ochutnávka připravovaného materiálu. Kromě toho její diář plní přípravy na velké jarní koncertní turné, které by mělo tvořit 10 koncertů po Slovensku. "Detaily turné právě doladujeme. Veškeré aktuální informace o místech a termínech koncertů a o předprodeji vstupenek na turné se fanoušci dočtou na mém webu a na mém oficiálním Facebook profilu," dodává.

 

 

Sabina - Sirkama

Zatím poslední vítězka SuperStar Sabina Křováková vydává dva a půl roku po svém triumfu konečně svůj autorský debut. Písně na album Sirkama si napsala sama, s aranžmá jí pomáhal Andrej Karlík. Produkce se ujali Hynek Toman a Ecson Waldes. Desítka skladeb obsahuje i již známé songy Louky, pole, lán nebo Skládám si obrázky. Křest proběhne 1. prosince v pražském klubu La Loca.

 

The Vamps - Wake Up

Úspěšný britský boyband přichází s druhým řadovým albem. Po loňském debutu Meet The Vamps, s nímž to dotáhli až na druhou pozici britského albového žebříčku, je tu novinka Wake Up. Pilotní singl nese stejný název a fanouškům je už nějakou dobu znám. Čtveřice kluků je považována na nástupce o něco známějších One Direction, spolupracovali třeba s Demi Lovato nebo Shawnem Mendesem.

 

 

Green Day - Heart Like A Hands Grenade

Kdo by neznal dnes už kultovní album American Idiot od Green Day. Málokdo však zná dobový dokument Heart Like a Hand Grenade, který zachycuje období jeho vzniku. To se však nyní mění: kapela se rozhodla utajovaný smímek po 11 letech zveřejnit. "Ukazuje kapelu na vrcholu. Je to film, který inspiruje, natočil jsem ho na jedinou kameru. Pro Green Day to byl obrovský risk, protože album je buď mohlo vynést do nebes, nebo naopak poslat na dno. V každém případě jsem byl připravený to zachytit," uvádí režisér John Rocker.

 


Dále vychází:

  • Placebo- MTV Unplugged
  • Il Divo - Amor & Pasion
  • David Guetta - Listen (Again)
  • Voodoo Circle - Whisky Fingers
  • Danzig - Skeletons
 

Adele - 25

Pravděpodobně nejočekávanější deska roku, to je novinka Adele. Předchozí řadovky 21 se prodalo na 30 milionů kusů, proto nástupce logicky vzbuzuje obrovská očekávání. Už pilotní singl Hello zbořil žebříčky po celém světě, jeho videoklip už na YouTube za méně než měsíc nasbíral skoro 400 milionů zhlédnutí. 25 obsahuje v základní edici 11 písniček, ve studiu se s britskou zpěvačkou sešli třeba Greg Kurstin, Max Martin, Shellback, Ryan Tedder či Bruno Mars.

HITPARÁDY (20.): V Česku je nejposlouchanější Adele, rádia ji ale ignorují

Mandrage - Potmě jsou všechny kočky černý

Nová deska Mandrage je oproti předchozímu disku Siluety svižnější a tanečnější. Muzikanti o ní hovoří jako o opravdu první mainstreamové nahrávce ve své diskografii. Novinka Potmě jsou všechny kočky černý obsahuje 10 písní a dohlíželi na ni tentokrát dva producenti: Armin Effenberger a Ecson Waldes. Album hudebníci záměrně sestavili z rychlých a tanečních písní, pomalejší kousky tentokrát úplně chybí. Nahrávku Mandrage na jaře podpoří na turné po republice. Z toho minulého, akustického s názvem O(d) začátku natočili živák a k desce ho přibalili jako bonus.

VIDEO: Z Mandrage se vyklubali lupiči. Jaguár na krku avizuje jejich taneční desku

Barbora Poláková - Barbora Poláková

Po úspěchu hitu Nafrněná, který nejprve prorazil na internetu a poté i v rádiích, přichází Barbora Poláková s debutovou deskou. Herečka, zpěvačka a moderátorka (11. března 2016 bude opět stát po boku Tomáše Hanáka na vyhlášení Žebříku) připravila celkem 10 skladeb. Produkoval je Jan P. Muchow. Písně jsou pro ni velmi osobní, ale nechybí jim silné sdělení, chytrý nadhled ani špetka ironie, jež jsou pro Polákovou typické. Rozhodnutí je vydat v Barboře - jak sama přiznává - zrálo zhruba dva roky. Nebude chybět ani valentýnský hit Kráva.

Enya - Dark Sky Island

O Enye bylo naposledy výrazně slyšet při tvorbě titulní skladby pro první díl Pána prstenů. V roce 2008 pak přišla se zimně laděnou deskou And Winter Came a celou kariéru završila o rok později Best Ofkou. Nyní se vrací. Nová deska Dark Sky Island bude v základní edici obsahovat 11 kousků a v deluxe o 3 víc. Podle prvního singlu Echoes In Rain se zdá, že se u ní mnoho nezměnilo - stejné nástroje, stejná melodie, stejné backvokály a stejná zasněná nálada.

Paulie Garand x KennyRough - Boomerang

Liberecký "harant" se po velkém úspěchu minulé desky Molo opět pustil do nahrávání a přichází s už čtvrtou sólovkou Boomerang. Stejně jako minule vznikla v duu, Garandovi dělal beaty na míru KennyRough. Podle jeho slov je nová deska dosud nejpropracovanější v jeho diskografii Mezi hosty nechybí zpěvačka Lenny, z těch tradičních pak třeba Jakub Děkan nebo rest. Fanoušci už znají singly Šípy nebo Hladina

Dále vychází:
Vision Of Disorder - Razed To The Ground
Borgne - Regne des morts
Hegemon - The Hierarch
C & K Vocal - Dřív než něco začne
Nèro Scartch- Piece Of My Life

 

Kurt Cobain - Montage Of Heck (The Home Recordings)

Album Montage Of Heck: The Home Recordings zahrnuje Cobainovy domácí nahrávky, které byly objeveny při hledání v jeho archivech k novému dokumentárnímu filmu. Deska vyjde právě jako soundtrack snímku Montage Of Heck, který se setkal s vřelým přijetím od fanoušků i kritiků. Zatímco standardní verze bude obsahovat 13 songů, deluxe edice přinese nálož 31 položek. Většinou se jedná o skladby nahrané na zpěvákův kazeťák, některé jsou v demo verzích a zazní i mluvené slovo.

Novou desku Kurta Cobaina předznamenává singl Sappy

 

Slza - Katarze

Po třech rádiových hitech přichází duo Slza se svou očekávanou debutovou deskou. Katarze obsahuje 10 autorských písniček, jejichž texty napsal Ondřej Ládek aka Xindl X. Hlavním autorem hudby je Lukáš Bundil, který spolupracoval s producentem Daliborem Cidlinským Jr. Ten měl jasný záměr - vytvořit autorské album v češtině s moderním zvukem a produkcí, které vychází z moderních trendů současné popové scény ve světě.

EXKLUZIVNĚ: Slza vydává debutové album Katarze. Poslechněte si ho v premiéře

 

One Direction - Made In The A.M.

Možná nejžádanější boyband současnosti One Direction se vrací s novým studiovým albem, posledním před ohlášenou pauzou. Novinka Made In The A.M. je pro skupinou vzešlou z britského X Factoru už pátou deskou v pěti letech. Poprvé však v sestavě chybí Zayn Malik, který před časem z kapely vystoupil. Singly Drag Me Down a Perfect už stihly zabodovat v žebříčcích, opět se tedy očekává vysoký prodej.

 

Justin Bieber - Purpose

Už 21letý kanadský zpěvák se rozhodl po třech letech utnout přestávku mezi studiovými nahrávkami a je zpět s novinkou Purpose. Produkčně s ní pomáhali Diplo, Skrillex, Benny Blanco či Mason Levy. Obrovský úspěch zaznamenal Bieber hned s prvním singlem What Do You Mean?, s nímž se na dlouhé týdny usadil v popředí britského i amerického singlového žebříčku. Daří se ale i před nedávnem uvedené novince Sorry.

 

Kylie Minogue - Christmas Kylie

Období vydávání vánočních desek se naplno rozjíždí a jeden z příspěvků obstarala i Kylie Minogue. Australská popová diva se rozhodla předělat klasické sváteční hity do disko kabátku. V tracklistu nechybí Winter Wonderland, Let It Snow, Have Yourself A Merry Christmas a řada další evergreenů. Deskou navazuje Kylie na loňskou řadovku Kiss Me Once, kterou naživo předvedla i v Praze.


Dále vychází:
Natalie Merchant - Paradise Is The Here
Ed Sheeran - X (Wembley Edition)
Kylie Minogue - Kylie Christmas
Girlscholl - Guilty Is Sun
Martin Chodúr - 3

 

Ellie Goulding - Delirium

Ellie Goulding dříve platila za elektropopovou princeznu, která do středního proudu jen občas nahlédla. Nyní se ale netají tím, že novinka Delirium bude album plné přímočarých popových hitů. Ten dosud největší, Love Me Like You Do, vydala už začátkem roku v rámci soundtracku k filmu 50 odstínů šedi. Během podzimu poté zveřejnila několik dalších ochutnávek, ať už to byl taneční singl On My Mind, spojení country a elektroniky Lost And Found či aktuální Army.

AUDIO: Ellie Goulding smíchala folk s elektronikou. Dopadlo to skvěle

 

 

Seal - 7

Nové album pojmenoval Seal jednoduše 7. Multiplatinový zpěvák a několikanásobný držitel Grammy se připomíná po čtyřech letech. Zatím poslední nahrávku Soul 2 vydal v roce 2011. Také tentokrát se svěřil do rukou producenta Trevora Horna, s nímž spolupracuje už od roku 1991 a s nímž natočil své nejoceňovanější desky. Tématem alba je láska v nejrůzějších podobách.

 

 

Kateřina Marie Tichá - Otazníky

Kateřina Marie Tichá absolvovala s kapelou Jelen stovky koncertů, včetně letošního jarního vystoupení na cenách Anděl. S novými zkušenostmi se nyní vrací singlem a EP Otazníky. Kateřina dává v písních prostor své něžnější poloze hlasu, ale dokáže překvapit i úderným a zvučným refrénem. Tichá navazuje na tradici českých písničkářek, nyní se znovu chystá na koncertní pódia, když bude hostem Bacstage Tour Jelena.

VIDEO: Křehká Kateřina Marie Tichá splynula s přírodou

 

 

Petr Kolář - A proč ne

A proč ne, to je nejenom název nového alba, ale i do jisté míry Petrova odpověď na hypotetickou otázku, proč se rozhodl natočit poctivou rockovou desku místo možná očekávatelného zaplutí do středního proudu. Album obsahuje 13 novinek a jako bonus pak úspěšný duet s Karlem Gottem To jenom láska zastaví čas. Za kompletní hudební produkcí alba stojí legenda české rockové scény - kytarista, zpěvák a producent Miloš Dodo Doležal.

 

 

Divokej Bill - Platinum Collection

Fanoušci skupiny Divokej Bill možná letos najdou pod stromečkem výběrovku čítající 3 disky. Ty obsahují největší hity, které dosud kapela nastřádala, ale i ploužáky a svižnější vypalovačky. Nebudou chybět třeba Malování, Plakala, Znamení, Čmelák, Váha muší a další známé songy. Součástí bookletu budou i raritní archivní fotografie.

 


Dále vychází:

Mylene Farmer - Interstellaires
Olympic - Souhvězdí romantiků
Laura Pausini - Simili
Living Death - Proteccted From Reality
Power Theeory - Driven By Fear
Down On Destiny - To Hell

red

zavřít