Co vychází v srpnu: přehled novinek

Vydáno 15.08.2016 | autor: redakce

Okurková sezóna v druhé půlce srpna pomalu končí a fanoušci hudby se mohou začít tetelit ze zvýšeného množství novinek. O slovo se hlásí popové divy Britney Spears a Celine Dion, Martin Harich připravil EP pro večerní poslech, Michal Prokop otírá prach z Města Er a Tři sestry vzpomínají na loňské oslavy třicetin. 

Co vychází v srpnu: přehled novinek Nové album pojmenovala Britney Spears Glory


Britney Spears - Glory

V poslední době se Britney Spears věnovala hlavně vystupování v Las Vegas, ani na vydávání nové hudby ale nezapomněla. Po loňském singlu Pretty Girls s Iggy Azaleou nachystala letos fanouškům celou desku. Jmenuje se Glory a obsahuje dvanáct písniček. Mezi producenty najdeme jména jako Burns, Young Fyre, Warren Felder nebo Alex Nice. První singl Make Me naznačil, že Britney bude tentokrát spoléhat na atmosférický r'n'b zvuk, který v poslední době slaví hitparádové úspěchy. Fanoušci už slyšeli i další ochutnávky Clumsy či Private Show. Jde o devátou studiovku Spears, první po třech letech.

VIDEO: Polonahá Britney Spears se znovu kroutí. Moderátorovi talk show vlezla až do postele


Martin Harich - Pátrám

V životě Martina Haricha se toho za poslední tři roky, které uplynuly od vydání jeho zatím poslední desky Nech, dost změnilo. Absolvoval pouť do Santiago de Compostely, podíval se do Číny a úspěšně soutěžil v britském X Factoru - to všeho se na zvuku jeho písní podepsalo. Vykročením k dalšímu řadovému materiálu je nové EP Pátrám. Název vystihuje toulavé období, kterým si Harich prošel. Písničky na EPčku se nesou hlavně v klidné a "večerní" atmosféře, známé jsou už skladby jako Kde bolo, tam bolo, Tichý večer nebo Čo potom. Album je kompletně autorské.

vložte odkaz, text nemažte


Celine Dion - Encore un soir

Kanadská diva Celine Dion má za sebou těžké životní období - začátkem roku jí krátce po sobě na rakovinu zemřeli manžel i bratr. Přesto se interpretka hitu My Heart Will Go On dala dohromady a natočila nové francouzsky zpívané album. Z dvanácti skladeb už zveřejnila dvě, včetně titulního singlu. Pro frankofonní posluchače přichystala desku po čtyřech letech. Její zatím poslední nahrávka v angličtině se jmenuje Loved Me Back To Life a vyšla v roce 2013.

AUDIO: The Show Must Go On! Celine Dion přezpívala po smrti manžela hit Queen


Michal Prokop - Město Er (reedice)

Album Michala Prokopa Město ER se 45 let po svém vydání dočkalo jubilejní reedice! Vychází na CD s výpravným digipackem a na 180tigramovém LPv otevíracím obalu. Michal Prokop a Framus Five jej navíc 13. srpna, v den Prokopových 70tých narozenin přehráli společně s Karlovarským symfonickým orchestrem poprvé naživo. Stalo se tak na festivalu Krásný ztráty Live 70, kde bylo CD i LP poprvé v prodeji. "Je to pro mě důstojné ohlédnutí se za hudbou konce šedesátých let, což byly moje začátky. Město ER je moje druhé album, ale první s původní českou muzikou, první setkání s poezií žijícího básníka (Josefa Kainara) v české rockové hudbě vůbec, první souboj se zpívanou češtinou, určitá pečeť doby," uvádí Prokop.

 


Tři sestry - O2 arena live

Úctyhodných 30 let na hudební scéně slavili Tři sestry po celý loňský rok, oslavy pak završil velký prosincový koncert v pražské O2 areně. Na ten dorazilo zhruba deset tisíc fanoušků. U příležitosti této akce vznikl video a audio záznam, jehož výsledkem je DVD a 2CD. Celkem 38 písní, které mapují celou dlouhou kariéru tohoto souboru, se spoustou přátel z hudební branže a bývalých členů skupiny. Vše je doplněno i o nové aranže známých písní se smyčcovým kvartetem, na kterých se podíleli Kryštof Marek a Ota Balage. Hrají a gratulují Tři sestry, Horkýže Slíže, Divokej Bill, Vypsaná fiXa, Wohnout a mnoho dalších!


Dále vychází:

  • Black Foxxes - I'm Not Well
  • Jana Koubková - A tak si jdu
  • Lindsey Stirling - Brave Enough
  • Glass Animals - How To Be A Human Being
  • Barbra Streisand : Encore: Movie Partners Sing Broadway
  • Tichá dohoda - Achtung 30! (reedice)
 


Republic Of Two
- Back To The Trees

Pražská indie-folková skupina Republic of Two vydává po dvou letech čtvrtou studiovou desku nazvanou Back To The Trees. Album obsahující dvanáct skladeb vznikalo v průběhu dvou let a liší se od předchozích nahrávek především v aranžích a zvuku, který je celkově plnější, větší prostor dostala i kapela. "Čím dál tím víc vnímám ten hluk města, tu rychlost a všechny ty závislosti na obrazovkách, ke kterým jsme přilepeni po celý den. Tahle deska je pro mě takové vysvobození, návrat k přírodě, která je pro nás velmi důležitá," říká Jiří Burian. Křest proběhl před pár dny na pražském Střeleckém ostrově.

LIVE: Večer indie tónů s Republic Of Two, Lake Malawi a Teepee


Tarja - Shadow Self

Nedávno u nás Tarja Turunen, která se proslavila coby hlas finských Nightwish, hrála na festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích, v prosinci se k nám vrátí hned na koncerty propagovat novou desku Shadow Self. Předkrmem pro fanoušky bylo červnové EP The Brightest Void. Deska, kterou si Tarja sama produkovala, obsahuje 11 skladeb, z nichž závěrečná Too Many trvá bezmála třináct minut. Nechybí ani cover Supremacy od britských Muse. První ze dvou prosincových koncertů v Česku Tarja odehraje 1. prosince v pražském Foru Karlín a druhý 3. prosince ve zlínské hale Euronics.

vložte odkaz, text nemažte


Viola Beach
- Viola Beach

Kompletní osazenstvo britské kapely Viola Beach bohužel začátkem roku zahynulo při dopravní nehodě, když se po koncertě ve Stockholmu zřítili cestou domů ze silnice. Rodiny pozůstalých po nadaných muzikantech ale chtějí jejich talent oslavit vydáním alba, které za života nestihli pustit do světa. Devět písní skupiny, které vzdal nedávno hold i Chris Martin z Coldplay, tak bude definitivní tečnou za jejich životní i hudební poutí. Jednotliví členové byli staří od devatenácti do dvaatřiceti let a hudební kritice se shodují, že měli před sebou slibnou budoucnost.

HITPARÁDY (34.): Viola Beach zabodovali v žebříčcích až poté, co všichni členové zemřeli


Maitre Gims - Mon Coeur Avait Raison

Francouzský rapper Maître Gims je u nás známý například díky songu Est-ce que tu m'aimes?, se kterým se dostal až do první desítky naší IFPI rádiové hitparády. Nyní se k nám dostává i jeho druhá deska Mon cœur avait raison, kterou ve Francii vydal již loni a dobyl s ní tamní albový žebříček. Dvoudisková nahrávka zahrnuje i několik hostů, včetně australské popové divy Sii. Třicetiletý umělec žije ve Francii od dvou let, narodil se v Kongu, kromě sólové kariéry je také členem hiphopové skupiny Sexion d'Assaut.

 


Rooney - Washed Away

O rockových Rooney, jejichž tvorba byla kdysi horkým hitparádovým zbožím, nebylo slyšet dlouhých šest let od vydání třetí řadovky Eureka z roku 2010. Zajímavostí je, že v sestavě zůstal už jen jediný člen Robert Schwatzman, z kapely se tedy vlastně stal projekt osamoceného muzikanta. Dvanáctka nových skladeb, kterou avizovaly singly My Hearts Beats 4 You a Why, je proto jistým krokem do neznáma.

 
Dále vychází:
  • Blossoms - Blossoms
  • 65daysofstatic - No Man's Sky: Music for An Infinitive Universe
  • Cadillac Three - Bury Me In My Boots
  • Soundtrack - Suicide Squat
  • Olga Bell - Tempo


zavřít