Do AC/DC se prý vrací Brian Johnson. Kapela má vydat album s riffy zesnulého Malcolma Younga

Vydáno 07.02.2019 | autor: Nicola Bernard

Eddie Trunk, americký hudební kritik a novinář, uvedl, že AC/DC dokončili nahrávání nového alba. Základním stavebním kamenem nové desky mají být riffy zesnulého kytaristy a jednoho ze zakládajících členů - Malcolma Younga. 

Do AC/DC se prý vrací Brian Johnson. Kapela má vydat album s riffy zesnulého Malcolma Younga Do AC/DC se prý vrací Brian Johnson. Kapela má vydat album s riffy zesnulého Malcolma Younga

Management AC/DC říká: "Spousta nahrávek vznikla před několika lety - nejprve jako domácí demoverze, pak jako ty studiové, přičemž mnohé z nich byly nahrány, ale nevydány. Po domluvě kapely spolu s Brianem Johnsonem na několik z nich dojde na novém albu."

LIVE: AC/DC v Praze: Zkrocení zlého muže aneb Každý je nahraditelný

O možném návratu Briana Johnsona se spekuluje už od loňského srpna, kdy byl spolu s bubeníkem Philem Ruddem vyfoceni venku před studiem ve Vancouveru, kde skupina nahrála poslední tři desky. Johnson se za mikrofonem vrátí po zdravotní indispozici, kdy za něj "zaskočil" Axl Rose z Guns N' Roses). Rudd, který z formace odešel v roce 2014 kvůli problémům se zákonem, usedl za bicí.

Z nejslavnější sestavy tak vedle Malcolma Younga, přítomného alespoň prostřednictvím zmíněných riffů, chybí jen Cliff Williams, který v roce 2016 odešel do poklidného rock'n'rollového důchodu. 

Brian Johnson se s Philem Ruddem sešel již loni v létě.

"Je úžasné, že se dali zase pořádně dohromady, přizvali k tomu i Malcolmovu muziku a oslavují tim AC/DC jako takové," dodává blízký přítel rodiny Youngových. 

Text: Nicola Bernard, foto: archiv, AC/DC

Témata: AC/DC, Brian Johnson, Malcolm Young

zavřít