Do Bohnic prý musíme všichni: Na festivalu Mezi ploty zazpívají Divokej Bill, Tomáš Klus i Barbora Poláková

Vydáno 10.04.2019 | autor: redakce

Na letošní festival Mezi ploty, který se v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice uskuteční 25. a 26. května, přijede na 160 špičkových muzikantů a divadelníků. Nadupanému line-upu budou vévodit hvězdy jako Divokej Bill, Tomáš Klus, Wohnout, Rybičky 48, Barbora Poláková, Xindl X, Vypsaná fiXa, Mňága a Žďorp, Sto zvířat a mnoho dalších.

Do Bohnic prý musíme všichni: Na festivalu Mezi ploty zazpívají Divokej Bill, Tomáš Klus i Barbora Poláková Do Bohnic prý musíme všichni: Na festivalu Mezi ploty zazpívají Divokej Bill, Tomáš Klus i Barbora Poláková

Fanouškům se představí také PSH, Klára & The Pop, Krucipüsk, Pokáč, Marta Jandová, Eddie Stoilow, Lake Malawi, N.O.H.A., Květy, Jablkoň, Zrní, Mucha, Katarzia, Circus Brothers, Kašpárek v rohlíku, BomBarďák, Studio Ypsilon, HaDivadlo, Dáda Patrasová, Vosto5, Na stojáka, Divadlo Na Fidlovačce, Divadlo v Řeznické, A studio Rubín, Divadlo MeetFactory, SpoluHra (Vilma Cibulková, Alžběta Stanková), Underground Comedy, Richard Nedvěd, Miloš Knor, Milostný trojúhelník (Anna Polívková, Marek Zelinka, Martin Zbrožek) a desítky dalších. Celkem se na čtrnácti scénách rozesetých po bohnickém parku odehraje více než 200 dílčích akcí.

LIVE: Pokáč, Mucha nebo Květy - TOP 5 vystoupení Alternativní scény na Mezi ploty a jedna velká hvězda k tomu

Mnohahektarový bohnický areál se o posledním květnovém víkendu opět stane dějištěm jednoho z našich nejpopulárnějších festivalů. A aby se v obrovské žánrové pestrosti této originální přehlídky dokázal každý zorientovat, rozdělí se festivalový rej jako již tradičně na několik "programových zón, ve kterých si každý najde, co je jeho srdci blízké.



Hlavní scéna Central park, která vyroste na louce před kostelem, přivítá hned několik headlinerů, které ani není třeba moc představovat. V první řadě je to skupina Divokej Bill, která si zdánlivě jednoduchým folk rockem a texty "ze života" vydobyla popularitu, jakou v české kotlině hned tak někdo nemá. Vždyť kolik kapel dokáže oslavit dvacáté výročí v O2 areně vyprodané do posledního místa, jako se to letos povedlo těmhle klukům z Úval u Prahy?

Mezi ploty v sobotu hráli a zpívali Tomáš Klus, Xindl X, Honza Křížek nebo Mydy Rabycad

Vůbec poprvé se na Plotech objeví Barbora Poláková, skvělá herečka a zpěvačka a držitelka několika Andělů. Bára je sice možná malinko nafrněná, ale svým loňským albem ZE.MĚ se definitivně etablovala ve světě kvalitní české pop music. Přijede oblíbená kapela Wohnout, jež od své linie melodického a současně rázného rocku s českými texty neuhnula ani na loňské desce Miss Maringotka.

Příjemně poslouchatelný pop punk na hlavní scéně zajistí Vypsaná fiXa nebo Rybičky 48, kteří nejenže vystoupili jako předkapela světoznámých The Offspring, ale hlavně patří k nejžádanějším českým kapelám současnosti. Stálicí Plotů je nepochybně Tomáš Klus, písničkář s neobyčejnou energií a chytrými texty, herec, ale taky tak trochu vizionář, který má jako jeden z mála silný názor a dovede si za ním stát.

Pro ty, co to mají rádi trochu nekonvenční, festival připravil Alternativní zónu, kam znovu zamíří například Katarína Kubošiová. Dorazí i jedna z opravdových hvězd naší alternativní scény - kapela Zrní. Z bohatého line-upu jmenujme ještě alespoň Kláru Vytiskovou, která na Plotech naposledy řádila s kapelou Toxique a letos se na alternativní scéně s neztenčeným šarmem představí s novou formací Klara & The Pop.

Navštívit budete moci také Rodinnou zónu, kde vystoupí Kašpárek v rohlíku, Sto zvířat nebo BomBarďák. Neméně přitažlivá bude i divadelní nabídka pro rodiny, ze které zmiňme alespoň poetickou grotesku o včelí královně v podání legendárního HaDivadla. Pro takzvanou Street zónu namíchal festival lahodnou směs muziky zaměřené především na mladé posluchače. Tady bezpochyby zaujme Pokáč, Marta Jandová, Cocoman, Lake Malawi nebo Eddie Stoilow. Fanoušky divadla potěší bohatá Divadelní sekce.

Jak říká ředitel a zakladatel festivalu Robert Kozler: "Mám pocit, že naši účinkující mají v tom nejlepším smyslu o kolečko více. Stojí totiž stejně jako my mimo proud arogance, bezohlednosti a netolerance, který se na nás ze všech stran valí. Jsem si jistý, že takoví budou i všichni, kteří se na ně do Bohnic přijdou podívat.



Zvlášť bych chtěl poděkovat Barboře Polákové, Tomáši Klusovi a Rybičkám 48, kteří se zapojili do naší originální kampaně Patříš do Bohnic. A taky našemu dlouholetému podporovateli Tomáši Hanákovi, který jako zručný matematik vydělil cenu vstupenky počtem účinkujících a zjistil, že jeden umělec u nás nestojí ani čtyři koruny. Od té doby všude obsesivně opakuje: Musíme tam všichni."

tz, jm

Témata: Mezi ploty, Bohnice, Tomáš Klus, Divokej Bill, Vypsaná Fixa, Barbora Poláková, Xindl X

zavřít