Do Chapeau Rouge zamíří Winston Surfshirt, oblíbenci Eltona Johna

Vydáno 28.06.2019 | autor: redakce

Svou tvorbu přirovnává australská parta Winston Surfshirt ke staré hudební sbírce vašich rodičů, do níž se zatoulaly nahrávky od Tribe Called Quest. Dva roky stará debutová deska se zalíbila i Eltonovi Johnovi. V Praze šestice ze Sydney zahraje poprvé 4. října v klubu Chapeau Rouge.

Do Chapeau Rouge zamíří Winston Surfshirt, oblíbenci Eltona Johna Do Chapeau Rouge zamíří Winston Surfshirt, oblíbenci Eltona Johna

"Jemná kombinace hip hopu ze staré školy a zasněného art popu," popisuje magazín Line Of Best Fit. Winston Surfshirt se doma i mimo Austrálii proslavili díky energickým koncertům. V Británii jim k popularitě pomohli hudební moderátor a influencer Zane Lowe i Elton John, který jejich skladbu zahrál ve svém rozhlasovém pořadu. S kapelou si navíc během australského turné domluvil osobní schůzku: "Byl to vážně surreálný zážitek sedět s Eltonem Johnem hodinu na hotelu a mluvit s ním o současné hudbě," vzpomíná na setkání Winston, který nikdy nesundává své oranžové brýle.

Do Chapeau Rouge zamíří Lucy Dacus, miláček světových kritiků

Na nadcházející evropské turné vyráží Winston Surfshirt v celé sestavě čítající šest muzikantů. Písně z debutové desky představí ve svižnější podobě. Letos se kapela vrátila s novým letním disco singlem Make a Move: "Tenhle song vám rozpohybuje boky. Když jsme ho hráli poprvé naživo, věděli jsme, že se stane jednou z našich nejzábavnějších písní. Je náznakem toho, jakým směrem se plánujeme vydat..," prozradil Winston pro magazín Clash.

Vstupenky v ceně 295 Kč jsou v prodeji od 28. června na fource.cz a u prodejců GoOut.cz a Ticketmaster.

tz, jm

Témata: Winston Surfshirt, Elton John

zavřít