Do Helloween se vrací Kai Hansen a Michael Kiske, speciální sestava rozžhaví Tipsport arénu

Vydáno 24.01.2017 | autor: redakce

Metalová ikona Helloween se do Česka vrátí v rámci speciálního turné. 25. listopadu se v pražské Tipsort aréně představí nejen současná sestava, ale přidají se k ní i dvě zásadní osobnosti z historie skupiny - kytarista a zpěvák Kai Hansen a jeho nástupce na pozici zpěváka Michael Kiske. 

Do Helloween se vrací Kai Hansen a Michael Kiske, speciální sestava rozžhaví Tipsport arénu Do Helloween se vrací Kai Hansen a Michael Kiske, speciální sestava rozžhaví Tipsport arénu

Helloween vzkřísili historický lineup a se show Pumpkins United se chystají na turné. Na jednom pódiu se sejdou bývalí zásadní členové kapely, kytarista a zpěvák Kai Hansen a zpěvák Michael Kiske společně se současnou sestavou. V pražské Tipsport Aréně zazní téměř tříhodinový set složený z největších hitů, ale i málo hraných skladeb.

Helloween interview: První Zlatou desku jsme dostali v České republice

Otcové zakladatelé power/speed metalu vydali v roce 2015 knihu Hellbook na oslavu třiceti let výročí kapely. Uzavřením této kapitoly však začala psát kapela novou, o jejíž podobě již napovídalo spojení Hansena a Kiskeho pod hlavičkou UNISONIC či dvě turné Hellish Rock, na nichž se sešli Gamma Ray s Helloween. Nyní se aktéři minulé i současné éry setkají na pódiu společně. Bude se jednat o mimořádnou show, neboť kapela bude mít za zády obří LED stěnu s historickými záběry a sestřihy.

vložte odkaz, text nemažte

"Už když jsme s Unisonic hráli staré skladby Helloween, bylo to něco, ale rozjet to ve staré sestavě, a ještě k tomu s Andim, to bude opravdu jedinečné," těší se Kiske. Hansen ho doplňuje: "Turné Hellish Rock byla skvělá, tentokrát však ty zážitky ještě znásobíme." Hansen během hraní na Pumpkins United tak nebude vystupovat s Gamma Ray.

O vokály se tedy podělí Michael Kiske s Andim Derisem a dá se předpokládat, že písně z alba Walls Of Jericho odzpívá Kai Hansen. Na kytarách budou Kai Hansen, Michael Weikath a Sascha Gerstner. "Strašné moc se těším, až si s Michim společné zazpíváme, ať už skladby z jeho éry nebo ty z mé. Bude to naprosto jedinečné," uvedl Andy Deris. Na baskytaru vystoupí samozřejmě Marus Grosskopf a bicí obstará Daniel Löble.

Vstupenky je možné koupit v předprodejních sítích TicketPortal, TicketPro, TicketArt a TicketStream a na www.mastersofrock.cz. Předprodej vstupenek bude zahájen 26. ledna. Do 31. srpna budou lístky v prodeji za zaváděcí ceny:na stání za 750 Kč a na stání před pódiem a na sezení za 850 Kč.

tz, jm

Témata: Helloween, metal, Michael Kiske, Kai Hansen, koncerty

zavřít