Dog Eat Dog oslavují s Waltari 25 let od prvního alba. Hrají o víkendu v Praze a Brně

Vydáno 04.10.2019 | autor: redakce

Dog Eat Dog na turné s Waltari, dvě zásadní kapely devadesátek, a 25 let od vydání All Boro Kings, která se stala charakteristickým odrazem doby – svoboda, muzika, párty!

Dog Eat Dog oslavují s Waltari 25 let od prvního alba. Hrají o víkendu v Praze a Brně Dog Eat Dog oslavují s Waltari 25 let od prvního alba. Hrají o víkendu v Praze a Brně

Právě tyto dvě kapely, které tolik promlouvaly do hudebního dění v 90. letech, jedou společné turné, které Českou republiku protne dokonce dvakrát. V Praze a Brně.

Hvězdami propršeného druhého dne Mighty Sounds byli Turbonegro a Dog Eat Dog

Američtí Dog Eat Dog letos slaví neuvěřitelných 25 let od vydání přelomového debutu All Boro Kings, který se v roce 1994 stal charakteristickým odrazem své doby. Přerod socialismu, vznik nových hnutí, rozvoj technologií a plácání se dospívajících teenagerů v nabývající dospělosti a svobodě, která vyústila ve vznik pouličního mixu muziky, jež tehdejší mládež bavila. Hardcore, hip hop, rap, ska, funk a saxofon. To vše se přirozeně dostalo do drážek desky, která zůstává aktuální i dnes, a to nejen díky megahitům No Fronts nebo Who‘s the King.

Společnost na turné slavícím Dog Eat Dog dělají Fini Waltari, kteří ve stejné době tolik uhranuli svými experimenty s šokantním fúzováním i neslučitelných hudební žánrů (disko, metal, pop, folklór, opera) a lehkostí, s jakou veškerá hudební dogmata bořili. Jejich hvězda zazářila asi hlavně díky přelomové desce Torcha, nebo dechberoucí symfonií Yeah! Yeah! Die! Die! Death Metal Symphony In Deep C, ale Waltari i tou každou další neustále přesvědčují o kvalitách, originalitě i dostatku nápadů a kuráži tvořit po svém. A je jedno, zda koukáme do devadesátých let (alba So Fine!, Big Bang ad.) nebo na tu úplně poslední You are Waltari. Takže přijďte, i vy jste Waltari!

V roli předkapely se v Praze i Brně můžete těšit na švýcarské Slimboy, kteří potěší neutrálním alternativním punk rockem. 

Vstupenky do Prahy koupíte zde, do Brna tady.

Text: TZ

Témata: Dog Eat Dog, Waltari, koncert, Praha, Brno

zavřít