Dog Eat Dog prolomí desetileté čekání novým EP, v Česku zahrají hned čtyřikrát

Vydáno 12.02.2017 | autor: redakce

Kapela Dog Eat Dog, která se proslavila svým unikátním žánrovým mixem, vydá nové EP a vyrazí také na turné. Hned čtyřikrát vystoupí v České republice, v Praze se představí 27. dubna v Rock Café. 

Dog Eat Dog prolomí desetileté čekání novým EP, v Česku zahrají hned čtyřikrát Dog Eat Dog prolomí desetileté čekání novým EP, v Česku zahrají hned čtyřikrát

Dog Eat Dog sou bezesporu jednou z nejúspěšnějších crossoverových kapel vůbec, vznikli v roce 1990 a jako jedni z prvních zkombinovali tvrdý rock s hip hopem. V roce 1993 vydali miniLP Warrant a hned v roce 1994 své první velké a veleúspěšné album All Boro Kings, které se okamžitě stalo bombou na světové hudební scéně.

Dog Eat Dog to s fanoušky pořád umí, v Rock Café je vítal kotel

Tvrdé kytary v kombinaci s hip-hopovými rytmy, rapem a zvukem saxofonu učarovaly všem. V roce 1996 vyšlo album Play Games, které bylo produkováno hvězdnými producenty, jako např. the Butcher Brothers (Cypress Hill, The Fugees). Poté následovaly další úspěšné nahrávky. 

vložte odkaz, text nemažte

Kapela ráda slaví, a proto už bylo na čase mít po pětadvacátém výročí jejího vzniku další pádný důvod k oslavám. Nebude jím nic menšího, než nové EP, které kapela přesně po deseti letech od posledního počinu právě intenzivně připravuje! Bude obsahovat čtyři nové songy a formace s ním vyrazí na jarní klubové a letní festivalové turné pod názvem Brand New Breed 2017 Tour. Ke všem čtyřem songům budou natočený také videoklipy. Ani to ale není všechno, Dog Eat Dog mají v plánu se během roku 2017 do studia zavřít ještě několikrát a natočit další nové věci.


Na Brand New Breed 2017 Tour samozřejmě zavítají i k nám do Česka, kde se díky obřímu zástupu fanoušků a konstantně úspěšným a vyprodaným koncertům cítí už jako doma. Čekejte průřez celou tvorbou až po nové pecky a notnou porci energie a skvělé atmosféry, pro které jsou vystoupení Dog Eat Dog známa jako jedna z nejlepších živých vůbec.

České termíny turné:
27.4. Praha / Rock Café, support Herdek Filek
28.4. Strakonice / KD, support: Herdek Filek
29.4. Brno / Čarodějáles Open Air Festival
30.4. Chrudim / R Klub

tz, jm, foto: promo, Hana Poláchová (koncert Rock Café 2016)

Témata: Dog Eat Dog, crossover, koncerty, Rock Café

zavřít