Donaldu Trumpovi daly rockové hvězdy košem. Inaugurace měla slabý hudební program

Vydáno 21.01.2017 | autor: redakce

U2? Beyoncé? Bruce Springsteen? Kdepak, žádnou hudební hvězdu takto velkého jména Donald Trump na svou inauguraci nedostal. Uživatelé sociálních sítí se mu posmívají, že na předání amerického prezidentského úřadu hráli interpreti "druhé kategorie". 

Donaldu Trumpovi daly rockové hvězdy košem. Inaugurace měla slabý hudební program Donald Trump není mezi hudebními hvězdami moc oblíbený

Zatímco na inauguraci jeho předchůdce Baracka Obamy hráli v roce 2009 kromě zmíněných U2, Beyoncé a Bruce Springsteena i Sheryl Crow, Shakira, Stevie Wonder a další globálně úspěšní umělci, Trump žádné podobně velké eso nepřilákal. Důvod je nasnadě - většina hudebních osobností se vůči němu vymezila již v prezidentské kampani. Některé další se pak možná bojí spojit se s takto kontroverzním politikem, aby tím nepobouřily své fanoušky.

VIDEO: Gorillaz se vrací s novým singlem ve spolupráci s Benjaminem Clementinem. Vadí jim Trump

Novému muži v čele USA proto na inauguraci hráli například DJ Ravidrums, Toby Keith, 3 Doors Down či Lee Greenwood - tedy podstatně méně známější jména. A to se již několik týdnů předem spekulovalo o tom, že velkým hvězdám nabídne Bílý dům vysoké sumy, pokud vystoupí. Koncert při příležitosti jmenování prezidenta by přitom měl být záležitostí cti.

vložte odkaz, text nemažte

Proti Trumpovi vystoupili v předvolební kampani například manželé Jay-Z a Beyoncé nebo zpěvačky Lady Gaga a Katy Perry, U2 po jeho zvolení odložili vydání nové desky. Slovenská zpěvačka Celeste Buckingham mu dokonce vrátila šek na 25 tisíc dolarů, který jí v roce 2013 věnoval na rozvoj jejího talentu. 

Témata: Donald Trump, inaugurace, U2, Beyoncé, Bruce Springsteen, Celeste Buckingham

zavřít