Druhý ročník festivalu Topfest.cz zve na britské The Rubettes, vystoupí i Horkýže Slíže, Rybičky 48 nebo Citron

Vydáno 10.05.2017 | autor: redakce

Druhý ročník české obdoby festivalu Topfest proběhne 10. června v zámeckém parku ve Slavkově u Brna. Topfest.cz bude letos hostit i britskou skupinu The Rubettes, z domácí scény se představí Citron, IMT Smile, Rybičky 48, Marta Jandová, Marek Ztracený, Horkýže Slíže a řada dalších.

Druhý ročník festivalu Topfest.cz zve na britské The Rubettes, vystoupí i Horkýže Slíže, Rybičky 48 nebo Citron Horkýže Slíže slaví letos 25 let fungování

The Rubettes je anglická popová skupina, která vznikla v roce 1973. Prvním a zároveň největším hitem této kapely se stala píseň Sugar Baby Love z roku 1974. Jen ve Velké Británii se jí prodalo více než půl milionu kopií. Celosvětově se pak prodejnost singlu vyšplhala na tři miliony nosičů.

Topfest dorazil ze Slovenska poprvé na Moravu: na zámku Slavkov hráli Chinaski, Čechomor i Miro Žbirka

Během 70. let se The Rubettes v evropských zemích proslavili ještě dalšími hity. Úspěšnými se staly písně jako Tonight, Juke Box Jive nebo I Can Do It, které zpíval Alan Williams. Většinu z hitů napsali zakládající členové kapely Wayne Bickerton a Tony Waddington.

Od konce 70. let se skupina, která vešla do povědomí také díky svým bílým oblečkům a látkovým čepicím, jež její členové nosili při vystupování, marně snažila vymanit ze škatulky glam rocku.

vložte odkaz, text nemažte

Slovenští Horkýže Slíže budou na festivalu slavit 25 let na scéně, Marta Jandová vystoupí se svou kapelou. Metalové fanoušky potěší Citron v čele s navrátilcem Láďou Křížkem, k vidění budou dále Rybičky 48, Janek Ledecký, IMT Smile, Marek Ztracený, Zoči voči, Levitate a další. 

Loni Topfest.cz navštívilo kolem sedmi tisíc diváků. Kromě hudby se návštěvníci mohou těšit na bohatý doprovodný program i gastronomické zážitky se slovenskou kuchyní.

Vstupenky zakoupíte v kamenných prodejnách, nebo Infocentrum Slavkov u Brna a síti Ticketportal, a Smsticket.

tz, jm

Témata: Topfest.cz, festivaly, The Rubettes, Horkýže slíže, Marta Jandová, Marek Ztracený, Citron, Rybičky 48, IMT Smile, Janek Ledecký

zavřít