Dub Pistols popřejí k narozeninám Lucerna Music Baru

Vydáno 26.10.2015 | autor: admin

Britská parta Dub Pistols je zpět s novým albem! Novinka se jmenuje Return Of The Pistoleros a angličtí pistolníci ji představí svým českým fanouškům 29. října v pražském Lucerna Music Baru. Koncert je součástí série dvaceti vystoupení u příležitosti 20. narozenin Lucerna Music Baru.

Dub Pistols popřejí k narozeninám Lucerna Music Baru Koncert Dub Pistols proběhne u příležitosti 20. výročí Lucerna Music Baru

Dlouho očekávaná deska Return Of The Pistoleros od Dub Pistols vyšla 1. června 2015 na labelu Sunday Best Recordings. "Jdeme si vlastní cestou. Už se nemusíme vejít do hudebních škatulek a snažit se někomu zalíbit, protože máme silnou fanouškovskou základnu, která se stále rozrůstá. Chodí na nás jak „ska dědové“, tak i festivaloví teenageři. A všechno je to o tom, že si to lidi řeknou mezi sebou, žádný marketing, jen na základě našich koncertů. Myslím, že jsme ve skutečnosti takoví Pistolníci. Prostě psanci,“ popisuje Barry současnost kapely.

Oblíbenci evropských festivalových pódií a milovníci divokých klubových parties za svou 18 letou kariéru stihli spolupracovat s velikány jako The Specials, Horace Andy, Madness a Gregory Isaacs. Vznikli v Londýně v roce 1996 a už o dva roky později skórovali revolučními singly There’s Goona Be a Riot, Best Got Better a hlavně debutovým albem Point Blank, díky němuž začali cestovat po světě.

V roce 2001 vyšla deska Six Million Ways To Live a brzy poté remixové album Y4K: Next Level Breaks. Dub Pistols bravurně mixují dub, breakbeat a ska tak chytlavým způsobem, že se jejich tracky dostaly i na soundtracky k filmům Blade II, Bad Company nebo Mystery Man. Vrhli se také na remixování a jejich spárům neunikla jména jako Moby, Ian Brown nebo Limp Bizkit.

Koncert Dub Pistols proběhne v rámci série 20 koncertů u příležitosti 20. výročí Lucerna Music Baru. 

tz, jm

 

zavřít