Dymytry odstartovali své jarní turné vyprodaným sálem, představili i nový klip

Vydáno 23.02.2017 | autor: Nicola Bernard

Litvínov se stále častěji stává zastávkou prvoligových kapel na jejich aktuálních hudebních šňůrách. Naposledy se tak stalo minulý týden, když tam odstartovalo turné zvané Krby Kamna Turyna tour 2017 kapel Dymytry, Loco Loɔo a X-Core, série šestnácti zastávek napříč republikou. Kulturní dům tam doslova a do písmene praskal ve švech - bylo vyprodáno.

Dymytry odstartovali své jarní turné vyprodaným sálem, představili i nový klip Dymytry ostartovali své jarní turné vyprodaným sálem, kde mimo jiné premiérově předvedli klip na úrovni světových kapel

Dymytry před pár dny vydali EP nesoucí název Sedmero krkavců 2017", na kterém se nachází celkem tři tracky - Barikády, Pod vodou & Sedmero krkavců. Následně odstartovali 17. února své samostatné jarní turné ve vyprodaném litvínovském klubu.

vložte odkaz, text nemažte

K jednotlivým peckám pak natočili klipy, z nichž ten poslední je často označován jako dílo na úrovni klipů světových kapel. K natáčení si kapela přizvala velmi profesionální tým. O kameru se postaral Cyrill Široký, o režii se podělili s Protheem. Na videoklipu k tracku Sedmero krkavců spolupracoval věhlasný kostýmní výtvarník Roman Šolc, točilo se v Divadle Ponec, klip vznikl v produkci společnosti Hot Dog Media s.r.o..

VIDEO: Dymytry vypustili do metalového ráje track Barikády k chystanému EP Sedmero krkavců 2017

První vlaštovkou byla pecka Barikády, kde vsadili na nedějový klip zobrazující především kapelu samotnou. Píseň má text, který na pozadí historického tématu poukazuje i na dnešní politickou problematiku, hudebně jí nechybí potřebná tvrdost, která se od Dymytry očekává. Kapela tentokrát trochu více než dříve experimentovala s elektronikou, z dřívějších hudebních nápadů si ponechali klávesy znějící v úvodní části písně. Klip se už nyní, krátce po jeho vypuštění, pyšní počtem 150 tisíc zhlédnutí.

VIDEO: Dymytry přitvrdili a vypustili další pecku. Tentokrát apelují na problém současného virtuálního světa

Druhý track Pod vodou apeluje na problém současného (virtuálního) světa. Jestliže Dymytry v poslední době experimentovali se zvukem kláves, elektronikou, dětskými sbory či s celkově trošku jiným soundem, trackem z autorské dílny Jana "Gorgyho" Görgela a Jana "Prothea" Macků znatelně přitvrdili.

VIDEO: Dymytry představují poslední pohádkový track Sedmero krkavců s hororovým nádechem ke stejnojmennému EP

Třetí skladba nesoucí název Sedmero krkavců zní sice pohádkově, avšak text i klip spíše dýchají na posluchače spíše hororovou atmosférou. Po hudební stránce se drží tvrdší linie, jak je vidno i z předchozí skladby Pod vodou. Jedná se o titulní píseň již zmiňovaného EP, píseň autorů Jiřího "Dymo" Urbana, Jana "Gorgyho" Görgela (oba hudba) a Jana "Prothea" Macků (text).

Text: Nicola Bernard, foto: Josef Beník (Beníkovorockovoko)

Téma: Dymytry, Jiří "Dymo" Urban, Jan "Gorgy" Görgel, Jan "Protheus" Macků, Svět podle Protha

zavřít