Ekompilace startuje už na konci srpna, letošními patrony jsou Wohnout a Thom Artway

Vydáno 30.08.2017 | autor: redakce

Ve čtvrtek 31. srpna odstartuje první ze série koncertů letošního již pátého ročníku Ekompilace. Akce, která má za úkol formou koncertních odpolední ještě více motivovat veřejnost k třídění odpadu a tím i k ohleduplnějšímu přístupu k prostředí, si každý rok přizve dva hudební patrony. Letos to budou Wohnout a Thom Artway s kapelou.

Ekompilace startuje už na konci srpna, letošními patrony jsou Wohnout a Thom Artway Ekompilace startuje už na konci srpna, letošními patrony jsou Wohnout a Thom Artway

Thom Artway o celé akci říká: "Každý ví, že se má třídit. Nicméně je třeba si to neustále připomínat. A není nic příjemnějšího, než si to připomenout pomocí hudby."

Ekompilace má před sebou pátý ročník, letos vystoupí Wohnout a Thom Artway

A co diváky na tomto putovním hudebně-vzdělávacím festivalu čeká? Každý návštěvník získá kompilační CD, na které nahráli své skladby vybrané mladé progresivní kapely. Svými skladbami přispěli i letošní patroni Wohnout a Thom Artway. V každém z měst, počínaje Sokolovem v srpnu a konče Krnovem na konci září, vystoupí samo sebou Wohnout a Thom Artway.

Dále se během šesti zastávek postupně vystřídají všechny z vybraných kapel, tedy All These Memories, El'Brkas, Heda Down, Homér Street, Megapond a Neon Lads. A co nemůže a nesmí chybět, to budou vzdělávací doprovodné programy a soutěže zaměřené na třídění odpadu a ohleduplnosti k životnímu prostředí. Tuto stránku programu budou zajišťovat lektoři ze samosebou.cz.

FESTIVALY 2017: NEJVĚTŠÍ PŘEHLED LETNÍCH OPEN AIRŮ NA ČESKÉM FESTIVALU

Během všech šesti dnů bude diváky provázet oblíbená moderátorka Tereza Tobiášová. "Třídění odpadu je pro mě naprosto základní věc. Stejně jako si třídím názory, jídlo a kamarády, třídím i to, co po mě zbyde. I když bych chtěla, aby tu po mně něco zbylo, zrovna nevytříděný odpad to být nemusí. Proto je pro mě moderování Ekompilace jako svátek. Nemusím, ale chci. A moc!" říká Tobiášová. 

Více informací najdete na Facebooku.



Přehled všech termínů:
31.8. Sokolov
1.9. Prachatice
8.9. Humpolec
15.9. Klatovy
22.9. Mělník
23.9. Krnov

tz, jm

Témata: Ekompilace, Wohnout, Thom Artway

zavřít