Elton John po třech letech v Praze: v O2 areně vystoupí v listopadu 2016

Vydáno 14.12.2015 | autor: redakce

Elton John se na podzim příštího roku vrátí do Prahy. Anglický zpěvák, skladatel a klavírista zavítá do O2 areny, aby zazpíval a zahrál své největší hity. Stane se tak 26. listopadu 2016.

Elton John po třech letech v Praze: v O2 areně vystoupí v listopadu 2016 Elton John se vrátí do Prahy v listopadu 2016

Elton John patří k nejúspěšnějším zpěvákům posledních dekád. Je znám díky hitům jako Rocket Man a Tiny Dancer z počátku 70. let, ale jeho profesionální kariéra trvá již více než 40 let. K jeho nejznámějším hitům patří též písničky Daniel, Candle In Wind, I´m Still Standing nebo Can You Feel The Love Tonight, která byla oceněna Oscarem a zazněla v nejúspěšnějším animovaném fi lmu všech dob: Lví král. Celkem se jeho nahrávek po celém světě prodalo více jak 200 milionů kopií. 

Elton John bojuje za práva homosexuálů v Rusku, volal mu Vladimir Putin

Elton John se však proslavil i podporou charitativních projektů, založením nadace na pomoc nemocným AIDS i bojem za legalizaci sňatků mezi osobami stejného pohlaví. Do Prahy se vrátí po třech letech od své poslední návštěvy, kdy nadchl diváky ve vyprodané O2 areně. Poprvé se u nás představil v roce 1984 v Paláci kultury.

Vstupenky jdou do prodeje 16. prosince v 9 hodin. Ty nejlevnější bude možné pořídit za 1 590 Kč, nejdražší lístky se vyšplhají na 2 690 Kč.

tz. jm

zavřít