Emma Smetana zazpívá v Praze Mezi vlaky, nabídne i vlastní podprsenky či balzámy na rty

Vydáno 31.05.2017 | autor: Josef Martínek

Jarní část turné Mezi vlaky Emmy Smetana vyvrcholí v pátek 2. června na pražském Hlavním nádraží. Jejími hosty budou Kato z Prago Union a indie folková skupina teepee.

Emma Smetana zazpívá v Praze Mezi vlaky, nabídne i vlastní podprsenky či balzámy na rty Emma Smetana měla na prvních dvou zastávkách turné Mezi vlaky plno. Foto: Kryštof Kalina

Emma Smetana má za sebou zastávky v Chebu a Ústí nad Labem a úspěch ji příjemně překvapil. "Bylo narváno! Vůbec jsem to nečekala, protože když většinou kapely vyrazí poprvé mimo Prahu, mívají s návštěvností problémy," pochvaluje si.

Emma Smetana interview: Lidé mi píšou, že mám konečně hit

Pražský koncert proběhne v nádražní hale, začátek slibuje zpěvačka na sedmou hodinu večerní, končit by se mělo kolem půl desáté. "Budu s sebou mít i svůj nový merch, který se zatím vždycky doprodal do posledních kusů. Mám radost, že se podařilo vytvořit kolekci věcí na sebe i kosmetiky, která dámy i jejich partnery nadchla," přidává Smetana další lákadlo.


foto: Kryštof Kalina

Merch nezahrnuje žádné obligátní kousky, zpěvačka se totiž rozhodla přijít s tím, co jí v nabídce ostatních interpretů chybělo. "Nejvíc frčí přírodní levandulový deodorant, malinový - ručně dělaný - balzám na rty a pusinková podrsenka, která je vyrobena z obtisku mých rtů," říká. Dále si můžete pořídit náhrdelníky nebo jeden z pěti set kusů limitované edice vinylů jejího loňského debutu What I've Done. "Nechala jsem udělat 400 černých a 100 starorůžových, ale ty velmi rychle docházejí," upozorňuje případné zájemce.

vložte odkaz, text nemažte

Už nyní plánuje Smetana podzimní pokračování turné. První zastávka proběhne 23. září v Bohumíně a poté bude cestovat během října po dosud nenavštívených českých nádražích. Jejími hosty budou tentokrát i Michal Hrůza nebo Thom Artway. "Moc děkuji AŽD Praha, Českým drahám, Správě železnicí dopravní cesty i mojí tour managerce Martině Tůmové, že mi pomáhají tenhle logisticky docela náročný projekt uskutečnit," dodává.

Vstupné je dobrovolné, výtěžek poputuje na zpěvaččinu nadaci Emma má bazar. "V Chebu jsme vybrali necelých deset tisíc, v Ústí necelých sedm tisíc. Já to vždycky do té celé tisícovky dorovnám. Příjemně mě překvapuje, jak jsou lidé velkorysí, v kasičkách jsme nalezli i dvoustovky, pětistovky, dokonce v Ústí se objevila i tisícovka," vypráví s radostí v hlase.


foto: Kryštof Kalina

Přes léto můžete zpěvačku vidět na několika festivalech, zkraje července třeba na ostravském Festivalu v ulicích, o měsíc později na Ladné Čeladné. Vyjde také její nový singl. "Půjde o úplně novou písničku Can't Give You Up, je to takový letní song. V příštích dnech ho půjdu nahrát do studia." Videoklip jí znovu připraví její partner Jordan Haj. "Budu se samozřemě snažit i odpočívat, chystáme se vyrazit do Izraele, aby naše dcera Lennon poznala tamní část naší rodiny," přibližuje své plány.

text: Josef Martínek, foto: Kryštof Kalina (turné), Marielle Tepper (promo foto)

Témata: Emma Smetana, Mezi vlaky, Jordan Haj, Kato, Prago Union, teepee

zavřít