Festival Aerodrome šokuje dalšími jmény. Do Čech zavítají The Kills, Kodaline, MØ a další

Vydáno 16.01.2018 | autor: Lucie Šimůnková

Aerodrome Festival se v letošním roce představí ve zbrusu nové podobě. Během tří dnů od 28. do 30. června vystoupí na dvou pódiích na letišti v Panenském Týnci přes třicet zahraničních účinkujících. Po Nine Inch Nails, Macklemore, Limp Bizkit nebo Hollywood Undead byla zveřejněna další jména jako The Kills, Kodaline, X Ambassadors, Underoath, Silverstein či dánská zpěvačka .

Festival Aerodrome šokuje dalšími jmény. Do Čech zavítají The Kills, Kodaline, MØ a další Festival Aerodrome šokuje dalšími jmény. Do Čech zavítají The Kills, Kodaline, MØ a další

Už v první sestavě jmen, kterou pořadatelé festivalu ohlásili před Vánocemi, se vedle rockových hvězd objevili také zástupci hip hopové elity. A nově potvrzenými vystupujícími jako , The Kills, Kodaline nebo X Ambassadors se žánrové spektrum Aerodrome Festivalu rozevírá ještě více. V tuto chvíli zůstává v tajnosti ještě dalších šestnáct účinkujících, včetně hlavní hvězdy páteční noci. 

Svoji kariéru odstartovala před pouhými třemi lety a její diskografie obsahuje jedno jediné album. Přesto už teď dokázala více než řada hudebních matadorů. Je držitelkou sedmnácti cen a sedmadvaceti nominací na nejprestižnější ocenění včetně Billboard Music Awards, MTV a UK Video Awards nebo cen European Border Breakers. Spolupracovala s australskou raperkou a zpěvačkou Iggy Azalea na nahrávce Beg For It a o rok později s DJem Snakem a Majorem Lazerem ve skladbě Lean On, který se stal hitem ve Velké Británii, Spojených státech i Austrálii.

AUDIO: Pozor, letí nový singl Kamikaze od MØ

THE KILLS

Stejně jako X Ambassadors měli vloni v létě ve vyprodaném sále Roxy svoji českou koncertní premiéru The Kills, kteří jsou přirovnáváni k The White Stripes. Počátky kariéry tohoto britsko-amerického dua, které tvoří zpěvačka Alison Mosshart a kytarista Jamie Hince, se datují rokem 2000. Do dnešního dne nahráli pět alb, naposledy se ohlásili v roce 2016 deskou Ash & Ice. Jejich skladby často vyhledávají tvůrci televizních seriálů, namátkou píseň Cheap and Cheerful byla použita v seriálu Dr. House, nahrávka Future Starts Slow zazněla v Lovcích zločinců. Alison hostovala ve skladbě Meds skupiny Placebo a objevila se i na albu Primal Scream Riot City Blues. V loňském roce bylo duo navíc hostem na koncertě Johna Calea v Liverpoolu.

KODALINE

Irská kapela dříve známá jako 21 Demands vystupuje pod názvem Kodaline od roku 2012, od kterého uvedla na hudební trh dvě alba. Na třetím právě intenzivně pracuje, což byl také důvod přeložení celého evropoského turné, které měla absolvovat na podzim loňského roku a jež zahrnovalo i pražskou zastávku v Lucerna Music Baru.

LIVE: Večer nenaplněných očekávání s Kodaline

X AMBASSADORS

Američany X Ambassadors, která patří k nejostřeji sledovaným kapelám posledních let, objevil pro hudební svět Dan Reynolds - frontman Imagine Dragons. Ten trojici muzikantů dopomohl nejen k nahrávací smlouvě s vydavatelským gigantem Interscope, ale spolu s jeho spoluhráči z Imagine Dragons s nimi následně navázali také koncertní a skladatelskou spolupráci.

Díky Imagine Dragons absolvovali X Ambassadors turné s Jimmy Eat World nebo Panic! At The Disco.  Zlomovým byl rok 2015, kdy vydali své kritikou vysoce ceněné první dlouhohrající album VHS, ze kterého vzešly hity Renegades a Unsteady, jež byly následně nominované na Billboard Music Awards, American Music Awards nebo Teen Choice Awards.

Téma: a skupiny The Kills, Kodaline, X Ambassadors, Underoath, Thy Art Is Murder, Silverstein, Crossfaith, Nine Inch Nails, Macklemore, Wiz Khalifa, Stone Sour, Limp Bizkit, Parkway Drive, Bullet For My Valentine a Hollywood Undead, Aerodrome

lš, tz 

zavřít