Festival Mladí ladí jazz se blíží do finále, v pátek vystoupí polská Miloopa a Klara And The Pop

Vydáno 27.04.2017 | autor: redakce

Festival Mladí Ladí Jazz 2017 pomalu vrcholí. V pátek 28. dubna se na pódiu Paláce Akropolis představí energická kapela Miloopa z Polska, která se po více než pěti letech vrací na české pódium s novým albem Verke. Basista Miloopy a producent Radek Bednarz "Bond" si na páteční odpoledne připravil také hudební workshop zaměřený na modulaci basové linky. O dva dny později bude festival zakončen na oslavě Mezinárodního dne jazzu, která proběhne ve spolupráci s Českým rozhlasem. 

Festival Mladí ladí jazz se blíží do finále, v pátek vystoupí polská Miloopa a Klara And The Pop Festival Mladí ladí jazz se blíží do finále, v pátek vystoupí polská Miloopa a Klara And The Pop

Miloopa vtrhla na klubovou scénu již v roce 2001. Postupem času si začala vypůjčovat subbasové linky a elektronické prvky, které její jazzovou formu kolikrát zavinou do jungle či breakbeatového hávu. Po více jak pěti letech se vrátí Miloopa na české podium, aby představila své čtvrté studiové album Verke (2016). Na albu s nimi spolupracoval Rosi Mosimannem, který produkoval desky mimo jiné i pro hudebníky jako Faith No More, Björk, Smashing Pumpkins nebo The Young Gods.

VIDEO: Klára Vytisková vstupuje do roku 2017 jako Klara & The Pop. Klip natočila ve čtvrtém měsíci těhotenství

vložte odkaz, text nemažte

Pódium pro hlavní hvězdu večera připraví elektropopový projekt Kláry Vytiskové, držitelky ceny Anděl v kategorii zpěvačka roku 2016. Tepající hudbě skupiny Klara And The Pop s příměsemi acid disca, soulu a triphopu, dodává na osobitosti jemně zastřený charismatický hlas frontmanky Vytiskové.

tz, jm

Témata: Miloopa, Klára Vytisková, Klara And The Pop, Mladí ladí jazz

zavřít