Festival Trutnoff letos nebude. Místo něj se uskuteční Zahradní slavnost

Vydáno 15.04.2017 | autor: redakce

Tradiční festival Trutnoff se letos kvůli nejasnostem ohledně pronájmu areálu Bojiště, kde se každoročně konal, neuskuteční. Pořadatelé chystají alternativu v podobě takzvané Zahradní slavnosti, která proběhne na zatím nespecifikovaném místě v okolí Trutnova. 

Festival Trutnoff letos nebude. Místo něj se uskuteční Zahradní slavnost Takhle to vypadalo na festivalu Trutnoff v roce 2016. Foto: David Webr

Oragnizátoři přesun akce z tradičního Bojistě zdůvodňují neochotou trutnovské radnice. Ta totiž areál vlastní, a protože loňským rokem skončila pronajímateli nájemní smlouva, dlouho nebylo jasné, co se s místem bude dít dál. "Trutnovská radnice vytvořila k Bojišti a jeho budoucnosti komisi, nový vlastník či nájemce však přesto nebyl dlouho znám. Pořadatelé tradičního letního Open Air Festivalu tak donedávna nevěděli, s kým se lze konkrétně domlouvat a uzavřít nájemní smlouvu. Až před několika dny v únoru se objevila informace, že si město areál nechá prozatím ve své správě," uváděl tým festivalu v březnu na webových stránkách akce. 

LIVE: Trutnoff jako Český Woodstock opět nezklamal. Pohrdání si kvůli Jakešovi nezaslouží

"Okolnosti pro pořádání festivalů se výrazně změnily. Některé části Bojiště jsou rozprodané - několik objektů vlastní bývalý nájemce - čímž areál ztratil svoji celistvost, kompaktnost a smysluplnost. Z okolních luk, které jsou v bezprostřední blízkosti areálu, se staly stavební parcely, které před časem trutnovská radnice vyčlenila změnou územního plánu k zastavění a stojí na nich první průmyslová stavba nebo rodinné domy," argumentovali dále pořadatelé. 


foto: David Webr

Kvůli přetrvávající nejistotě tak trutnoffský tým neměl možnost včas připravit akci ve formátu, na který byli návštěvníci zvyklí v posledních letech - tedy s velkými světovými hvězdami, jako jsou The Prodigy nebo Iggy Pop

Alternativní varianta festivalu ponese název Zahradní slavnost, odkazující k dramatu Václava Havla, k jehož památce se Trutnoff dlouhodobě hlásí. Akce proběhne od 17. do 20. srpna na zatím neoznámeném místě. Jasno v tuto chvíli není ani o tom, jaká bude budoucnost festivalu. 

foto: David Webr

Témata: Trutnoff, Zahradní slavnost, Václav Havel, festivaly

zavřít