Footfest 2019: Více zahraničních kapel v čele se Ska-P nebo Therapy? a spousta novinek v Želči u Tábora

Vydáno 30.06.2019 | autor: redakce

Tři dny muziky, tři stage, to nejlepší z československé scény, mezinárodní interpreti, bohatý doprovodný program, fotbalový turnaj, atrakce pro děti, nebo třeba festivalová seznamka! Tak bude vypadat patnáctý jubilejní ročník letního festivalu Footfest v Želči u Tábora, který proběhne od 18. do 20. července.

Footfest 2019: Více zahraničních kapel v čele se Ska-P nebo Therapy? a spousta novinek v Želči u Tábora Footfest 2019: Více zahraničních kapel v čele se Ska-P nebo Therapy? a spousta novinek v Želči u Tábora


Více zahraničních kapel

Line-up, kterému vévodí jedno z nejznámějších ska uskupení vůbec, španělští Ska-P, okořeňují letos kapely z různých koutů světa. Maďarsko, Slovensko, Norsko, Severní Irsko, Anglie, nebo Francie. Těšit se můžete na Therapy?, The Carburetors, Paddy and the Rats, Beer Beer Orchestra nebo třeba The Toy Dolls. Československá scéna má také co nabídnout. Vystoupí Škwor, Horkýže Slíže, Visací Zámek, Plexis, Vypsaná fixa, Mig 21, Olympic, Dymytry a spousta dalších.


Co bude letos nového?

Oproti minulým ročníkům si užijete na maximum své oblíbené kapele celé tři dny. Připravte se na pořádnou jízdu. Do stanového městečka přibudou sprchy. Atrakcí bude také požehnaně. Jednou z nich je pojízdný pivní truck Gambrinus, kde můžete posedět a dát si pivo s přáteli. Festival je vhodný také pro rodiny s dětmi, které se tak mohou těšit na sobotní vystoupení a zajištění atrakcí pro bejbypankáče v podobě produkce Kašpárka v rohlíku. Hudebně divadelní uskupení zajistí zábavu pro malé i velké. Dále bude od pátku k dispozici dětská zóna, kde se děti mohou zabavit díky kreativním dílničkám a různým hrám pro celou rodinu. Atrakce nabídne i nealko drink partner Coca Cola. Zábavu zajistí také stolní fotbálek, který bude letos v areálu poprvé, a to od firmy 4P Fun Technical, s.r.o.

Co už znáte?

V roce 2018 přibyla spousta novinek, které se osvědčily, a tak se na ně můžete těšit i letos. Například oblíbená hra Beer pong, kde můžete s partou porovnat své síly v této zábavné týmové hře. Festivalová seznamka v čele se zábavnými samolepkami, která sklidila v loňském roce velký úspěch, bude také součástí letošního ročníku. Na festivalu tak můžete potkat pravou lásku nebo nové festivalové parťáky. Seznamka je určena pro každého, kdo se rád baví a poznává nové lidi. Díky systému vratných kelímků budou postupně odbourávány jednorázové plastové obaly. Těšit se tak můžete na uklizené prostředí areálu a suvenýr z festivalu. Footfest letos znovu nabídne moderní metodu placení, tzv. cashless system. Díky platebním čipům se eliminují fronty, festival si užijete bez zbytečného stresu a hledání drobných po kapsách. Peníze si můžete během festivalu kdykoli dobýt, nebo naopak vaši vloženou částku vyzvednout.


Fanoušci pomáhají

Peníze, které po loňském ročníku zůstaly majitelům na čipových účtech, přišly díky fanouškům festivalu do dobrých rukou. Pomocí hlasování na sociálních sítích byl rozdělen finanční dar v celkové hodnotě 21 500 Kč mezi dvě organizace, a to I MY, o.p.s., Soběslav a Centrum Kaňka Tábor. I letos budou mít návštěvníci možnost hlasovat a zapojit se do projektu Fanoušci pomáhají. Sledujte více informací na sociálních sítích.


Na co ještě se můžete těšit?

Gastronomie je neodmyslitelnou součástí festivalu. Těšit se můžete na klasický výběr i na novinky a skutečné lahůdky, kterým neodolá žádný gurmán.  A kde jinde než na festivale můžete ochutnat tolik specialit najednou? Součástí menu budou rybí speciality, trdelník, burgery, langoše, čínské nudle a další pochoutky. Vychlazené pivo zajistí Plzeňský prazdroj, samozřejmostí jsou oblíbené míchané koktejly. Revoluční zařízení Beerjet jste měli šanci poznat už na loňském ročníku. I letos bude pro vás na Footfestu připravena tato automatická technologie čepování piva.

Vstupenky na festival

Stále probíhá předprodej vstupenek, a to na celý festival i na jednotlivé dny. Vstupenky můžete pořídit i v kamenných prodejnách. Seznam těchto prodejen najdete na webu zde. K dispozici jsou stále i VIP lístky. Veškeré typy vstupenek objednávejte na www.footfest.cz/obchod.

Nezapomeňte také u nás soutěžit o lístky zde.

Další informace na www.footfest.cz.

TZ

Témata: Footfest, Želč, Ska-P, Therapy?, Škwor, Horkýže Slíže, Visací Zámek, Plexis, Vypsaná fixa, Mig 21, Olympic, Dymytry

zavřít