Glastonbury se viru nebojí. Festival zveřejnil první část umělců, kteří doplní Paula McCartneyho, Taylor Swift a Kendricka Lamara

Vydáno 12.03.2020 | autor: redakce

Slavný festival Glastonbury, který se od roku 1970 koná v anglickém Somersetu, zveřejnil první část jubilejního programu. Loni v piltonském údolí vystoupilo během tří dnů kolem dvou tisíc sedmi set zpěváků, zpěvaček, kapel, DJů a divadel.

Glastonbury se viru nebojí. Festival zveřejnil první část umělců, kteří doplní Paula McCartneyho, Taylor Swift a Kendricka Lamara Glastonbury se viru nebojí. Festival zveřejnil první část umělců, kteří doplní Paula McCartneyho, Taylor Swift a Kendricka Lamara

Organizátoři si uvědomují nejistou situaci, jíž vyvolala pandemie nového koronaviru, dle všeho ale počítají s tím, že do 24. června 2020, kdy festival začíná, se svět vrátí do normálu.

"Po mnoha úvahách týkajících se současných okolností a s nejlepšími úmysly, zde je první seznam umělců pro Glastobury 2020," napsala Emily Eavis na webu festivalu.

LIVE: Glastonbury, den první: Jaké je to být na nejlepším festivalu na světě?

Loni na něm zaujal především mladý britský rapper Stormzy, který odehrál koncert svého života a podle mnohých také jeden z nejlepších v padesátileté historii ikonického festivalu.

Festival už dříve zveřejnil pár jmen, headlinery jubilejního ročníku budou Paul McCartney, americký rapper Kendrick Lamar a zpěvačka Taylor Swift. Tradiční nedělní tribute slot bude patřit soulové zpěvačce Dianě Ross, vystoupí i Lana Del Rey. 

Mezi tato jména nyní přibudou například Pet Shop Boys, Sinead O'Connor Cage The Elephant, Noel Gallagher a jeho High Flying Birds, Suzanne Vega, Thom Yorke, popoví Metronomy, postpunkoví pionýři The Jesus and Mary Chain, stárnoucí revolucionáři Manic Street Preachers, Primal Scream, Happy Mondays nebo britská 2tone legenda The Specials, která loni vydala úspěšné comebackové album Encore a mezi památné vystoupení v piltonském údolí patří to z roku 2009, kdy se k ní připojila Amy Winehouse.    

"Nikdo nemá křišťálovou kouli, aby viděl, kde přesně za 15 týdnů budeme, ale pevně držíme pěsti, abychom se všichni setkali zde na Worthy Farm na největší show na planetě," dodala Eavis s tím, že kompletní program by měl být veřejnosti znám v květnu. 

red

témata: Paul McCartney, Taylor Swift, Kendrick Lamar, Lana Del Ray, Pet Shop Boys, Sinéad O'Connor, Cage The Elephant, Noel Gallagher & High Flying Birds, Suzanne Vega, Thom Yorke, Metronomy, The Jesus and Mary Chain, Manic Street Preachers, Primal Scream, Happy Mondays, The Specials, Amy Winehouse.    

zavřít