Gregory Porter se ujme jazzové vlády nad Brnem

Vydáno 05.03.2016 | autor: redakce

Místo koruny nosí tento jazzový monarcha neodmyslitelnou čepici, ale na jeho přirozeném majestátu mu to neubírá. V úterý 8. března se v brněnském Bobycentru díky tamnímu Jazzfestu Gregory Porter opět ujme hudbymilovné vlády pod Špilberkem, aby své věrné oslovil svým sametovým a hřejivým barytonem.

Gregory Porter se ujme jazzové vlády nad Brnem Gregory Porter patří k vůdčím osobnostem současného jazzu

Jako obvykle nenechá Gregory Porter určitě nikoho na pochybách, jak široká je škála výrazů, pocitů a emocí, jimiž vládne. Jazz, soul, gospel i r'n'b, to vše obsahuje kultivovaná kolekce standardů i vlastních kompozic, jejichž texty dokážou reflektovat historii i sociální realitu dneška, vzpomínky na vlastní dětství i milostná témata, inspirovaná upřímnou láskou k manželce.

RECENZE: Disclosure vypustili šelmu, která nekouše

"Gregory Porter je jedna z vůdčích osobností současného jazzového světa, a v oblasti mužského vokálu asi dnes nemá konkurenta," říká ředitel JazzFestu Vilém Spilka a dodává: "Svojí mimořádnou schopností oslovit široký okruh posluchačů, překračovat přežitá stylová klišé a zejména vroucností a emocionalitou svého projevu si získal brněnské publikum již předloni. Jsme moc rádi, že jej letos na jaře můžeme opět uvítat." Porterovu pozici hvězdy na jazzovém nebi potvrzují i tři nominace na Grammy, z nichž tu poslední za album Liquid Spirit proměnil v zisk zlatého gramofónku.

Vstupenky na jubilejní patnáctý ročník JazzFestBrno jsou v prodeji na webu www.jazzfestbrno.cz a v běžných předprodejích.

tz, jm

zavřít