Hudební ceny Žebřík: nominacím vévodí Kryštof, Chinaski, Slza a Barbora Poláková, uspěli i Tata Bojs, David Koller či Aneta Langerová

Vydáno 01.02.2016 | autor: redakce

Kryštof, Chinaski, Slza, Barbora Poláková, Tata Bojs, David Koller, Aneta Langerová, Mandrage, Cocotte Minute, Xindl X, Kofe-In, Support Lesbiens, Dan Bárta, Tomáš Klus, Ewa Farna, Klára Vytisková, Lenka Dusilová, Tonya Graves, Jelen, Mydy Rabycad, Smrtislav a Thom Artway byli nominováni na ceny Žebřík. Rozhodli o tom hudební fanoušci během lednového hlasování na www.anketazebrik.cz.

Hudební ceny Žebřík: nominacím vévodí Kryštof, Chinaski, Slza a Barbora Poláková, uspěli i Tata Bojs, David Koller či Aneta Langerová Komu budou blahopřát moderátoři a hostesky Žebříku tentokrát?

V nominacích 24. ročníku Hudebních cen Žebřík se nejčastěji - celkem čtyřikrát - objevují jména Kryštof a Chinaski, včetně zpěváků obou kapel: Richarda Krajča a Michala Malátného. Do tří kategorií se prosadilo duo Slza i "Nafrněná" Barbora Poláková. Shodně po dvou nominacích získali Aneta Langerová, David Koller a Tata Bojs.

Hlasujte pro své oblíbence v únorovém kole Žebříku a vyhrajte atraktivní ceny

Svá želízka v ohni mají i Mandrage, Cocotte Minute, Xindl X, Kofe-In, Support Lesbiens, Dan Bárta, Tomáš Klus, Ewa Farna, Klára Vytisková, Lenka Dusilová, Tonya Graves, Jelen, Mydy Rabycad, Smrtislav nebo Thom Artway.

O titul Akce roku si to rozdají festivaly Colours Of Ostrava, Hrady.cz, Rock for People, Trnkobraní a turné Srdcebeat skupiny Kryštof. V kategorii Film roku se utkají Domácí péče, Kobry a užovky, Padesátka, Ztraceni v Mnichově a dokument kapely Imodium Autentik.

 

"Sestava nominovaných je celkem obsáhlá a rozmanitá, očekávaná jména doplňuje i pár nováčků a drobných překvapení. Fanoušci mají v únorovém kole rozhodně z čeho vybírat," komentuje výsledky hlasování ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Podívejte se, jak by v Žebříku hlasovali redaktoři iREPORTu

O konečných výsledcích se rozhoduje od 1. února na serveru www.anketazebrik.cz. Hlasuje se i v zahraniční části ankety. Všechny hlasy budou slosovány o dárky partnerů Žebříku.

Loni v nominacích i celkových výsledcích dominovala Aneta Langerová
Loni v nominacích i celkových výsledcích dominovala Aneta Langerová

Finálový večer Žebříku se uskuteční 11. března 2016 od 19 hodin v areálu DEPO2015 v Plzni za účasti všech nominovaných. Tři nejlepší v každé kategorii získají originální sošky z dílny sochaře Václava Česáka.

VIDEO: Tomáš Hanák, No Name, Tata Bojs, Jelen, Barbora Poláková a další. Jak vznikal spot Žebříku

Moderátory šestihodinové show budou opět Tomáš Hanák a Barbora Poláková. Ta se navíc objeví i v roli zpěvačky, se svou kapelou zde absolvuje vůbec první mimopražské vystoupení. Své velkolepé turné na Žebříku odstartují No Name a první letošní koncert v Plzni odehrají Tata Bojs. Rapper Marpo & Trouble Gang premiérově představí novinkové album i novou show. Exkluzivní koncerty chystají rovněž Jelen, Kateřina Marie Tichá a Mydy Rabycad.

Na druhé Red Bull stage se budou o zábavu starat DJ Friky + Mark Freetchy (videoscratch live), DJ Robot + Radimo, DJ Rockstar a další. Následovat bude after party s hvězdami Žebříku, která potrvá až do ranních hodin.

 

Organizátorem hudebních cen je magazín iREPORT. Díky spolupráci se serverem Samosebou.cz se Žebřík opět zapojí do třídění odpadu. Dalšími partnery jsou Plzeň 2015, Česká pojišťovna, Red Bull, Budějovický Budvar, Ochranný svaz autorský. Záštitu nad akcí převzal primátor Plzně Martin Zrzavecký.

Předprodej vstupenek za 390 Kč a VIP passů v ceně 990 Kč zajišťují Ticketportal, Eventim, Ticketpro, GoOut, Ticketstream, Plzeňská vstupenka.

Kompletní nominace a další informace jsou zveřejněny www.anketazebrik.cz.

Facebook Anketa Žebřík

Událost Žebřík na Facebooku


TZ, foto Petr Tibi, Tomáš Vlach

zavřít