Jan P. Muchow & The Antagonists navodí filmovou atmosféru v doprovodu smyčců

Vydáno 12.05.2018 | autor: redakce

JPM & The Antagonists v doprovodu komorního smyčcového tělesa zahrají 20. května v pražském Divadle Archa původní autorská hudební témata a písně z českých i zahraničních filmů, které za posledních 20 let Jan P. Muchow zkomponoval. Bude to jedinečná možnost slyšet v živém provedení např. skladby Lucky Boy (film Samotáři), temnou baladu Lay Down (Ve stínu), Cowboy Of The River (Teorie tygra) nebo westernovskou Out Of Shadows z polského filmu Yuma. A nejen tyto, ale i tvorbu z filmů Normal, Grandhotel, Václav, Jedna ruka netleská, Muži v naději, My2, Krásno a dalších.

Jan P. Muchow & The Antagonists navodí filmovou atmosféru v doprovodu smyčců Jan P. Muchow & The Antagonists navodí filmovou atmosféru v doprovodu smyčců

Jan P. Muchow se díky roli ve filmu Šeptej stal symbolem jedné generace. Jako člen skupiny The Ecstasy Of Saint Theresa zase psal historii české hudby, když se svou kapelou vydával desky u britského vydavatelství a bodoval v anglické hitparádě. Jejich klipy rotovaly na MTV a nahrávali s legendárním DJ Johnem Peelem pro BBC. Později se stal vyhledávaným hudebním producentem (Kryštof, Načeva, Barbora Poláková, Charlie Straight, Anna K., Priessnitz, Tatabojs, Lake Malawi a další).

Jan P. Muchow interview: Komedie je pro skladatele filmové hudby nejtěžší žánr

Singl English Summer Rain anglické skupiny Placebo obsahuje Muchowův remix. Jako člen skupiny Umakart stál za comebackem Václava Neckáře, pro kterého s kolegy zkomponoval skladbu Půlnoční. A roce 1996 zkomponoval poprvé hudbu pro celovečerní film.

Za svoji filmovou tvorbu byl celkem devětkrát nominován na Českého lva za nejlepší hudbu a čtyřikrát z toho si cenu odnesl. Mimo to byl za filmovou hudbu oceněn i Cenou české filmové kritiky a Slovenskou filmovou akademií cenou Slnko v sieti. V tomto ohledu je výrazně nejúspěšnejší současný tuzemský skladatel filmové hudby a 20. května v Divadle Archa bude tedy výjimečná příležitost se, slovy autora, podívat na hudbu a poslechnout filmy.

Jako předskokan vystoupí kapela Kalle. 

Témata: Jan P. Muchow, The Antagonists, Kalle, filmová hudba

zavřít