Jediný letošní český koncert Lucie na Soundtracku Poděbrady bude mít filmové téma. Radim Hladík dostane in memoriam cenu

Vydáno 27.07.2017 | autor: redakce

Jediný letošní český koncert a navíc poslední vystoupení před plánovaným návratem s novým albem chystá na konec prázdnin Lucie. Ve čtvrtek 24. 8. vystoupí ve 21 hodin na Stadionu FK Bohemia v Poděbradech v rámci Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady. 

Jediný letošní český koncert Lucie na Soundtracku Poděbrady bude mít filmové téma. Radim Hladík dostane in memoriam cenu Jediný letošní český koncert Lucie na Soundtracku Poděbrady bude mít filmové téma. Radim Hladík dostane in memoriam cenu

Do speciálního playlistu kapela zařadí především svoje nejznámější skladby, ke kterým vznikly videoklipy, jako například Černí andělé, Daniela, Sen nebo Medvídek. Mezi největšími hity nebude chybět ani slavná Amerika, která se stala ústřední písní stejnojmenného filmu režiséra Vladimíra Michálka.

Michal Dvořák interview: Cítím se jako renesanční člověk a lebedím si v tom

"Určitě nebudu přehánět, když řeknu, že půjde o jedinečný koncert Lucie, který se nebude nikdy opakovat. Celý playlist připravujeme speciálně pro tuto příležitost a bude odlišný od loňských koncertů. Díky tomu, že se zaměřujeme na klipové písničky a ty, jež zazněly ve filmech, se dá říci, že to bude takové Best Of Lucie, ale trochu netradičně pojaté," říká ředitel festivalu a zároveň klávesista Lucie Michal Dvořák. Kromě něj na pódiu Stadionu FK Bohemia vystoupí David Koller, Robert Kodym a P. B. Ch, tedy klasická sestava.

SOUTĚŽ: Lucie ve filmu – Soundtrack Poděbrady



Koncert bude výjimečný i tím, že na něm kapela předá historicky první festivalovou cenu Soundtracku Poděbrady Radimovi Hladíkovi in memoriam. Ocenění za legendárního hudebníka a kapelníka Blue Effectu převezme jeho syn Radim Hladík jr. "S Radimem nás pojí dlouholeté přátelství, zároveň jsme se celou naši kariéru potkávali i pracovně," říká Michal Dvořák.

FESTIVALY 2017: NEJVĚTŠÍ PŘEHLED OPEN AIRŮ NA ČESKÉM INTERNETU

Naráží například na to, že David Koller byl v osmdesátých letech členem Blue Effectu, nebo na Hladíkovo koncertní i studiové hostování s Lucií, včetně nahrávání kytar do soundtracku k Americe. "Tím, že cenu převezme Radimův syn, jinak přední filmový zvukař, se kruh uzavře. Radim mladší totiž rovněž spolupracoval na Americe nebo jsme spolu dělali třeba na hudbě k snímku Zapomenuté světlo," dodává Dvořák.

vložte odkaz, text nemažte

Nový unikátní festival Soundtrack Poděbrady - Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií se bude konat ve dnech 24. - 27. srpna 2017 v krásném prostředí historického lázeňského města Poděbrady. V dalších dnech vystoupí také Nicola Piovanni, Jan P. Muchow s projektem The Antagonists nebo Jaroslav Uhlíř.

Lucie chystá na příští rok nové album Evolucie. Bude to první řadová deska skupiny od roku 2002. Na podzim 2018 se představí také na velkém halovém turné. 

tz, jm

Témata: Lucie, Soundtrack Poděbrady, Michal Dvořák, filmová hudba

zavřít