Jožo Ráž příští rok po turné ukončí kariéru. Elán zvažuje možnost pokračovat bez něj

Vydáno 02.11.2017 | autor: redakce

Velkolepé oslavy 50 let kapely Elán a její halové turné plánované na příští rok bude mít i rozlučkovou atmosféru. Frontman kapely Jožo Ráž se totiž rozhodl, že po posledním koncertu výpravné šňůry v pražské O2 areně 20. prosince 2018 skupinu opustí. Nevylučuje, že se jednou za čas s muzikanty někde výjimečně objeví, ale další turné nebo nahrávání zcela vylučuje.

Jožo Ráž příští rok po turné ukončí kariéru. Elán zvažuje možnost pokračovat bez něj Jožo Ráž příští rok po turné ukončí kariéru. Elán zvažuje možnost pokračovat bez něj

"Jsme si vědomi, že muzikanti dali podobná vyjádření v minulosti a pak se na přání fanoušků znovu vrátili ke koncertování. Tentokrát je pravdou, že po oslavách 50 let Elánu v roce 2018 se kapela zcela odmlčí. Co bude dál zatím nikdo neví. Ve vzduchu jsou i možnosti Elánu bez Joža. Zda tomu ale tak bude, je ještě ve hvězdách," vysvětluje Vladimír Moško z manažerské agentury Elánu MC production.

LIVE: Elán neomylně sázel hity. Do Prahy přivezl i velkou show

Jožo Ráž říká, že chce skončit na vrcholu slávy. A to je prý nyní. "Končím, protože chci. Tentokrát jsem rozhodnutý a nenechám se přemluvit. Nejsem unavený a publikum miluju, ale vím, že končím a hotovo. Seknout s kariérou je potřeba tehdy, kdy vás lidé žerou. Když je už nebudete zajímat, je pozdě," říká Jožo Ráž.



Poslední možností vidět kapelu na turné bude v rámci koncertní šňůry Elán 50 na podzim 2018. Naplánované koncerty v Ostravě, Hradci Králové, Brně, Bratislavě, Zvolenu, Košicích, Ústí nad Labem nebo Praze se prodávají tak rychle, že se kapela rozhodla přidat další dvě města - Trenčín a Žilinu, a jedná se i o možném open air v rámci turné.

A co bude dělat zbytek kapely po odchodu Ráže? "Skupina chce pokračovat, já ovšem už ne. Uvidíme, pro co se rozhodnou. Urazili jsme dlouhou cestu, ale já moc na minulost nevzpomínám. Prostě co bylo, bylo a je pryč. Žiju pro současnost. Hrajeme už devětačtyřicet let a musím říci, že Elán má momentálně pořád elán. Za rok slavíme padesátiny, ke kterým chystáme řadu monstrkoncertů. A ty budou současně i rozloučením s naší činností. Tím prostě a jednoduše skončíme. Nebo skončím já," doplňuje Ráž.

tz, jm

Témata: Elán, Jožo Ráž

zavřít