Kabát požaduje po Českém slavíku vysvětlení ohledně Ortelu a říká: "Stali jsme se součástí hry, kterou nechceme hrát"

Vydáno 27.11.2017 | autor: redakce

Po oznámení zásahu do výsledkové listiny letošního Českého slavíka ze strany pořadatelů se na jejich hlavy snáší kritika. Jejich postup se nelíbí ani vítězné skupině Kabát, za níž skončil kontroverzní Ortel na druhém místě. Kdyby však pořádající agentura stříbrné kapele neanulovala zaslané hlasy a nezapočítala místo nich její loňský bodový zisk, možná mohlo být vše jinak. Oficiální vyjádření Kabátu přikládáme níže. 

Kabát požaduje po Českém slavíku vysvětlení ohledně Ortelu a říká: Kabát požaduje po Českém slavíku vysvětlení ohledně Ortelu a říká: "Stali jsme se součástí hry, kterou nechceme hrát"

"Během dnešního dne (neděle 26.11.2017) se objevily články, které poukazují na nekorektnost postupu pořádající agentury Musica Bohemica, při sčítání hlasů v anketě Český slavík za rok 2017. Agentura to sama uvádí na oficiálních stránkách soutěže. Její prohlášení je úplně na konci 'výsledkové listiny'.

Další skandál v Českém slavíku: Ortelu nebyly uznány zaslané hlasy, fanoušci porušili pravidla

Jsme přinejmenším překvapeni, a neměli jsme do dnešního poledne sebemenší indicii, že by mohl existovat podobný problém. S nepředstíranou radostí jsme včera večer převzali ceny za první místo v kategorii SKUPINA ROKU, a teď se nemůžeme zbavit dojmu, že jsme se stali součástí hry, kterou nechceme hrát.

TOP 5 bizarností Českého slavíka posledních pěti ročníků: Kouzelník Žito, Ortel, Řezník a spol.

Požádáme zítra o oficiální stanovisko pořádající agenturu, a na základě těchto podkladů se rozhodneme, jaké další kroky podnikneme. Nenastane-li nějaká komplikace, tak se k této velmi nešťastné situaci vyjádříme v úterý, před posledním koncertem našeho podzimního turné, který se koná v O2 Areně v Praze.

Management a skupina Kabát"

Témata: Český slavík, Kabát, Ortel

zavřít