Potvrzeno: Ortel měl opravdu dostat Slavíka za prvenství, přiznali to pořadatelé

Vydáno 29.11.2017 | autor: Nicola Bernard

Po tom, co pořádající agentura Českého slavíka Musica Bohemica zveřejnila na konci výsledkové listiny prohlášení o odečtení bodů pro zpěváka Tomáše Ortela a jeho kapelu Ortel, se strhla vlna spekulací. Nejen Kabát není spokojen s vysvětlením pořadatelů ohledně odebrání bodů skupině Ortel. Ta se letos v anketě umístila na druhém místě, ovšem se započtením loňského počtu bodů. Kolik jich získala letos, pořádající agentura Music Bohemica až do středy tajila. Důvodem vyřazení bodů se stalo údajné porušení zásad fair play ze strany fanoušků. Více jsme o tom psali zde

Potvrzeno: Ortel měl opravdu dostat Slavíka za prvenství, přiznali to pořadatelé Potvrzeno: Ortel měl opravdu dostat Slavíka za prvenství, přiznali to pořadatelé

Poté, co se k teplické formaci připojil i Michal David a oznámil, že vrací svého stříbrného slavíka, kterého získal v kategorii Zpěvák roku, zveřejnila po vlně spekulací agentura Musica Bohemica výsledky tak, jak byly původně bez odečtení hlasů formaci Ortel a jejímu leadrovi Tomáši Ortelovi. Dle bodů měl zlatou sošku mezi kapelami převzít Ortel, stříbrnou sošku pak jejich frontman mezi zpěváky.

POST SCRIPTUM (93): Ortel na Slavíka nepatří, přesto mu pořadatelé neměli brát zaslané hlasy

"Slavíka nyní musíme vrátit zpátky na agenturu Musica Bohemica a agentura má teď prostor na to, aby všem vysvětlila, kolik těch hlasů opravdu bylo, kolik jich vyřadila a proč je vyřadila. Jestli má oporu v tom, že to bylo oprávněně, tak musí vysvětlit, co to znamená. Použití hlasů z loňského roku je to nejhorší řešení, jaké mohlo nastat," prozradil včera na koncertě manažer kapely Kabát Radek Havlíček. 

V součtu bodů před odečtem za porušení pravidel fanoušky Ortelu získala tato kapela mezi skupinami 36 146 bodů. Kabát, který cenu za vítězství získal, ale vrátil ji, jich má 31 072 a Chinaski 18 783. Mezi zpěváky získal Karel Gott 40 529 bodů, Tomáš Ortel 31 086 a Michal David 17 993.

"Celou neděli, kdy se tato nešťastná kauza objevila, a my neměli dostatek informací co se děje, nám plno opravdu 'charakterních a inteligentních' lidí psalo, ať uděláme to či ono… Jaký jsme bezcharakterní sráči, jak jsme získali tuto cenu podvodem atd. Ti samí lidé nám po prohlášení, že žádáme agenturu o vysvětlení, začali psát, jaký jsme borci, a opět nám radili, jak máme postupovat dále… Nestojíme o tyto rady! Nestojíme ani o takové fanoušky a sympatizanty! Máme vlastní rozum a dokážeme se rozhodovat sami. Jsme kapela, děláme muziku a to nás baví! Tak to bylo a tak to i zůstane! Dali jsme a dáváme pořádající agentuře prostor, aby vše uspokojivě vysvětlila, obhájila a dořešila. Berte to, prosím, jako projev slušnosti, která se všeobecně vytrácí! To je podle nás správný postup a nenecháme si do toho od nikoho žvanit!" dodává kapela na své oficiální webové stránce.

Kabát vrátí zlatého slavíka. Po pořadateli chce vědět, kolik hlasů dostal Ortel

Pořádající agentura Musica Bohemica však trvá na výsledcích sdělených v sobotu na slavnostním galavečeru. Vadilo jí, že příznivci Ortelu spustili na internetu kampaň, kde psali návody na to, komu hlasy poslat a komu ne. Fanoušky též nabádali, aby hlasovali z více mobilních telefonů, což v rozporu s pravidly je. To jde podle pořadatelů nad rámec individuální podpory oblíbeného interpreta a vnímají to jako porušení pravidel soutěže.

"Na jedné straně chápeme za dané situace postoj skupiny Kabát i Michala Davida, na druhé straně ale trváme na svém rozhodnutí, že k porušení pravidel hlasování došlo, že zásah byl oprávněný, a na zveřejněných výsledcích nebudeme nic měnit," sdělila pro ČTK agentura.

Takový postup se ale nelíbí generálnímu partneru ankety, společnosti Karlovarské minerální vody. Ta zvažuje odchod ze soutěže.

Text: Nicola Bernard

Téma: Michal David, Kabát, Ortel, Český Slavík Mattoni

Mohlo by Vás zajímat

zavřít