Kdo natočil album roku? Čtenářům magazínu Rolling Stone se nejvíc líbil Adam Lambert

Vydáno 09.01.2016 | autor: Josef Martínek

Leden je tradičně měsícem anket a výročních žebříčků, které mají prozradit, kdo natočil album daného roku. S jednou takovou přišel i prestižní magazín Rolling Stone. Podle jeho čtenářů loni nejvíc zazářil Adam Lambert. 

Kdo natočil album roku? Čtenářům magazínu Rolling Stone se nejvíc líbil Adam Lambert Adam Lambert u čtenářů Rolling Stone zabodoval s albem The Original High

Hlasování fanoušků se dost liší od žebříčku prodejů a pochopitelně i od názoru hudebních kritiků. Na první pozici se tak ocitl pro některé překvapivě Adam Lambert s deskou The Original High. Tomu vyšla sázka na moderní pop cílený na taneční parket. Hned první singl Ghost Town, který z akustického úvodu ostře přechází k elektronice, se stal velkým hitem. Lamberta jsme navíc loni mohli vidět také v České republice, když v Praze koncertoval s legendárními Queen.

RECENZE: Adam Lambert na tanečním parketu dospěl

Za překvapení se dá označit i druhé místo Madonny, která s deskou Rebel Heart neslavila tak výrazný komerční úspěch jako s předchozímimi desky a ani recenzenti většinou nehýřili nadšením. Zajímavostí je, že také ona svoje album propagovala singlem s názvem Ghosttown. Že v anketě rozhodovala hlavně zapálenost fanoušků, potvrzuje i třetí místo, kam se vmáčkli One Direction zásluhou nahrávky Made In The A.M.

LIVE: Queen v Praze díky Adamu Lambertovi vzbudili iluzi, že je Freddie stále mezi námi

Do první desítky se vešli ještě Courtney Barnett, 5 Seconds Of Summer, Tame Impala, Muse, Chris Cornell, Adele a Kendrick Lamar.

Své redakční žebříčky brzy zveřejní i magazín iREPORT. A jaké album se loni nejvíc líbilo právě vám?

Rolling Stone, jm

zavřít