Keane představí comebackové album Cause And Effect v pražském Foru Karlín

Vydáno 30.09.2019 | autor: redakce

Krátce poté, co Keane vydali nové album Cause and Effect, ohlašují na začátek roku 2020 evropské turné. Šňůra odstartuje 20. ledna v Bruselu a v průběhu ledna a února bude čítat celkem šestnáct koncertních zastávek. Pražské Forum Karlín navštíví Britové 2. února. 

Keane představí comebackové album Cause And Effect v pražském Foru Karlín Keane představí comebackové album Cause And Effect v pražském Foru Karlín

Kapela v létě nadchla své fanoušky v rámci festivalových vystoupení v Anglii a Evropě a okamžitě vyprodané byly i její koncerty v Americe, Francii a Německu, kde se představila například v pařížském La Maroquinerie či v klubu Lido v Berlíně.

LIVE: Tom Chaplin z Keane v Praze předváděl vysokou školu britpopu

Album Cause and Effect je nástupcem desky Strangeland z roku 2012, která obsahovala úspěšné singly Disconnected a Silenced By The Night. Zrod nového alba byl překvapením i pro samotnou kapelu. Během pauzy zpěvák Tom Chaplin vydal dvě úspěšná sólová alba, ale chyběl mu jeho starý sparingový partner Tim Rice-Oxley. "Sám jsem se divil, jak moc jsem se nechal tímto tajemným a důležitým vztahem unášet," uvedl Chaplin. 



Roce-Oxley si mezitím procházel svými vlastními životními boji a zápasy, napsal album plné osobních písní naplněných nejen humorem, ale i bolestí. Když písně Tom, baskytarista Jesse Quin a bubeník Richard Hughes slyšeli, byli do nich okamžitě vtaženi - jak zvukově, tak i textově. Od tohoto okamžiku kapela našla opět sama sebe, vrátila se do studia a začala dělat to, co tak milovala - přivedla nové písně k životu a mezi členy došlo znovu k propojení.

tz, jm

Témata: Keane, Cause and Effect, Forum Karlín

zavřít