Keith Flint z The Prodigy byl podle lékařské zprávy v době sebevraždy pod vlivem drog

Vydáno 09.05.2019 | autor: Aleš Harazim

Smrt Keitha Flinta, zpěváka a hlavní tváře britských The Prodigy, zasáhla v březnu celý hudební svět. Nyní vyšlo najevo, že v době své sebevraždy měl v těle nespecifikované množství kokainu, alkoholu a kodeinu.

Keith Flint z The Prodigy byl podle lékařské zprávy v době sebevraždy pod vlivem drog Keith Flint z The Prodigy byl podle lékařské zprávy v době sebevraždy pod vlivem drog

Zpráva koronera, kterou cituje BBC, dále uvádí, že zpěvák skutečně spáchal sebevraždu oběšením. "Nikdy nebudeme vědět, v jakém stavu byla toho dne jeho mysl. S největší pravděpodobností provedl činnost, o které věděl, že povede k jeho smrti," stojí v lékařské zprávě.

Keith Flint - Tvář The Prodigy, která ohromovala i fanoušky na koncertech v České republice

MÁTE PSYCHICKÉ PROBLÉMY? VYHLEDEJTE POMOC

V úterý se na Twitteru Prodigy objevila zpráva, která povzbuzuje lidi bojující s psychickými problémy, aby vyhledali pomoc. "Těch posledních několik týdnů od smrti Keitha bylo pro všechny těžkých," píší na Twitteru. "Pokud bojujete s depresemi, závislostí nebo následky něčí sebevraždy, prosíme, netrpte v tichosti. Prodigy zcela podporují kampaň za zlepšování psychického zdraví."


ZAČÍNAL JAKO TANEČNÍK, STAL SE TVÁŘÍ

Keith Flint se původně k Prodigy připojil jako tanečník, ale nakonec se stal zpěvákem a hlavní tváří kapely. Bylo to v době, kdy formace připravovala album The Fat of the Land z roku 1997. Na něm se objevilo hned několik nestárnoucích hitů jako Breathe, Firestarter nebo Smack My Bitch Up

Text: Aleš Harazim

Témata: Keith Flint, The Prodigy, sebevražda, smrt, drogy

zavřít