Klára Vytisková bude na turné velebit domov. Křest alba proběhne v Roxy

Vydáno 26.03.2016 | autor: redakce

Poté, co loni Klára Vytisková vydala debutovou desku svého sólového projektu KLARA., představí nyní novinky i na koncertech. Start turné je naplánován na 13. dubna v Českých Budějovicích, křest proběhne 20. dubna v pražském klubu Roxy. 

Klára Vytisková bude na turné velebit domov. Křest alba proběhne v Roxy Klára Vytisková pokřtí nové album Home. Foto: Tomáš Vlach

KLARA. je sólový projekt Kláry Vytiskové, frontmanky elektropopové kapely Toxique. Už na začátku roku 2013 začala v domácím studiu dávat dohromady první písničky a vyšla ven se singly Survival a Country Girl. Při dokončování desky se jí narodila dcera, takže vydání se nakonec opozdilo.

Klára Vytisková: Je důležitý ubránit Emmu Drobnou od lidí, kteří z ní budou chtít vyždímat prachy

Domov byl pro zpěvačku, která trávila posledních deset let ježděním s kapelou po světě, důležité téma. Změna, kterou nastavilo její manželství, mateřsví a vlastní domov v ní vyvolala mnoho emocí a právě z nich poskládala písničky na tuto desku. V titulní skladbě Home hostuje její sestra Edna Green, singl Forever zase odráží mateřskou lásku. Album bylo vřele přijato a vysloužilo si nominace na několik hudebních cen. Hlasující v anketě Žebřík vynesli Vytiskovou na 3. místo mezi zpěvačkami. 

Klára pokřtí svojí desku 20. 4. v Roxy s živou kapelou (Tereza Vytisková - synth/drumpad/voc, Matěj Belko - bass/guitar/voc, Adam Koller - drums/drumpad a Jan Aleš keys/synth). Jako support vystoupí Lazer Viking. Jako DJ po koncertě nastoupí Klářina kamarádka Anche Er a DJ Mr.Moustache, který Kláře zremixoval píseň Survival, bonus track z desky Home.

Turné Kláry Vytiskové:
13. 4. České Budějovice - Café Club Slavia
14. 4. Plzeň - Buena Vista
15. 4. Děčín - La Garage Noir
20. 4. Praha - Roxy
23. 4. Český Těšín - Jazzklub Na střelnici
26. 4. Brno - Kabinet Múz
27. 4. Olomouc, U-klub
20. 5. Jablonec, Klub Na Rampě

tz, jm, foto: Tomáš Vlach

zavřít