Kölsch dokončil trilogii, v dubnu se představí v Roxy

Vydáno 02.12.2017 | autor: redakce

Vyleštěte klobouky a připravte se opět na něco speciálního. Do Roxy se vrací jeden z velikánů současné elektroniky, dánský hudební vypravěč, excelentní hudebník a člen respektovaného nezávislého labelu Kompakt - Kölsch. V září vydal své další studiové album 1989, kterým dokončil trilogii popisující jednotlivé životní fáze od dětství až po dospívání. Třetí článek mistrovské skládačky nám odvypráví v Roxy 13. dubna 2018.

Kölsch dokončil trilogii, v dubnu se představí v Roxy Kölsch dokončil trilogii, v dubnu se představí v Roxy

Dánský producent Rune Reilly Kölsch má jedinečný dar vyprávět pomocí hudby silné příběhy, a to nejen cizí, ale především ten svůj vlastní. Jeho první album 1977 (2013) mapovalo období jeho raného a rozlétaného dětství s kompozicemi jako Opa, Oma nebo Loreley. Druhý a o kapku vyzrálejším 1983 (2015) navázal na své cesty po Dánsku i jižní Evropě. Trilogii uzavřel v záři tohoto roku albem 1989, které vychází z jeho turbulentních let dospívání, kdy se musel vypořádat kromě puberty i s těžkým rozvodem rodičů.

Klub Roxy připravil vlastní kolekci oblečení Going Underground



"Bylo to těžké období, pamatuji si hlavně šedost všude kolem, ujížděl jsem od toho na skateu, na uších sluchátka. Hudba byla mým zachráncem a jedinou cestou, jak překonat rodinné trable. Našel jsem svůj životní soundtrack k šedi a najednou se přidaly i barvy," popisuje inspiraci Kölsch. Pro svůj typický precizní zvuk na albu spolupracoval i s 24-členným orchestrem vedeným skladatelem Gregorem Schwellenbachem.

tz, jm

Témata: Kölsch, Roxy

zavřít