Kontroverzní Ortel má i letos šanci uspět v Českém slavíku, dostal se do první šestice

Vydáno 23.11.2016 | autor: redakce

Kapela Ortel, známá svými texty, které jsou netolerantní k menšinám, také letos zabodovala v anketě Český slavík. Jak formace uvedla na sociální síti, do první šestice se dostala v kategorii skupin a dokázal to také její frontman Tomáš Ortel mezi zpěváky.

Kontroverzní Ortel má i letos šanci uspět v Českém slavíku, dostal se do první šestice Ortel vzbuzuje napříč společností vášně

Organizátoři Českého slavíka, jehož vyhlášení proběhne v sobotu 26. listopadu v Hudebním divadle Karlín v Praze, zatím nominace neoznámili, někteří interpreti se však již fanouškům pochlubili, že byli o své nominaci vyrozuměni a pozvání na předávání. "Dnes nám byla oficiálně sděleno, že se díky Vám Ortel dostal do první šestice v kategorii kapel a v kategorii zpěváků soutěže Český slavík 2016," uvedla kapela na Facebooku. 

Gesto proti fašismu: Kde hraje Ortel, tam už David Koller nepřijede

Loni se Ortel mezi skupinami umístil na druhém místě a v soutěži zpěváků obsadil třetí pozici, což spustilo lavinu reakcí. Kapela je totiž kvůli obsahu svých písní považována za xenofobní a její oblibu si odborníci vysvětlují spíše současnou náladou ve společnosti než hudebními zásluhami. 

Témata: Ortel, Tomáš Ortel, Český slavík, xenofobie

zavřít