Ladislav Křížek: "Ukradli mi Kreyson, moje dítě!" Návrat kapely považuje za klamání fanoušků i pořadatelů

Vydáno 23.10.2016 | autor: redakce

Na překvapivou zprávu, že se v roce 2017 vrátí na pódia legendární heavy metalová kapela Kreyson, reagoval zakladatel Ladislav Křížek. Ten totiž součástí avizované sestavy není. Podle jeho prohlášení je všechno jinak. 

Ladislav Křížek: Kreyson se zkraje devadesátých let těšil velké popularitě

Křížek nejprve na celou situaci reagoval na Facebooku. "Zdravím všechny fanoušky Kreyson. Jsem vzdálený ze svého domova ve studiu, pracuji na nových písničkách. Teď jsem se dozvěděl, že mi ukradli Kreyson, moje dítě - zvláštní pocit... Opatrujte se. Láďa Křížek," uvedl zpěvák. 

Kreyson je po pětadvaceti letech zpět! Příští rok vyráží na turné Anděl na útěku

Poté následovalo i oficiální prohlášení na jeho webu. V něm tvrdí, že "Dochází k záměrněmu a cílenému klamání pořadatelů i fanoušků. Ve skutečnosti se jedná o revival některých bývalých členů kapely, aniž by bylo zdůrazněno, že nejde o skutečný Kreyson. Tento projekt nemá nic společného se zakladatelem Kreysonu, leadrem, zpěvákem a autorem desky 'Anděl na útěku' Láďou Křížkem." 

V současnosti se věnuje hlavně působení ve formaci Citron, ani na Kreyson prý ale nezanevřel a pod touto značkou plánuje koncerty v roce 2017, a to s novou sestavou. "Kreyson byl, je a bude kapelou Ládi Křížka," zdůrazňuje na závěr. Celé prohlášení najdete zde

Koncerty, které oznámili zakládající členové Daniel Krob, Robert Vondrovic a bývalý člen Radek Kroc, jsou v plánu také na příští rok. Zdá se tedy, že po rozkolech v kapelách jako Citron, Support Lesbiens nebo Plastic People Of The Universe tu máme znovu dvě skupiny, které chtějí vystupovat pod totožným názvem. 

Témata: Kreyson, Ladislav Křížek, heavy metal, Citron, Anděl na útěku

zavřít