Lady Gaga byla hvězdou Super Bowlu. Proti Trumpovi neprotestovala, přesto vyslala Americe vzkaz

Vydáno 06.02.2017 | autor: Josef Martínek

Televizní událost roku, kterou sportovní svátek jménem Super Bowl pravidelně bývá, se i letos dočkala své poločasové show. Zhostila se jí Lady Gaga, která si oproti zvyklostem z minulých let vystačila bez hvězdných hostů. S napětím se také očekávalo, zda odpůrkyně Donalda Trumpa využije příležitosti vyjádřit se na adresu nového amerického prezidenta. Nestalo se tak. 

Lady Gaga byla hvězdou Super Bowlu. Proti Trumpovi neprotestovala, přesto vyslala Americe vzkaz Lady Gaga byla hvězdou Super Bowlu

I když se Lady Gaga vyhnula politickému protestu, zařazením písní jako God Bless America nebo Born This Way poslala Americe jasný vzkaz: stojí na straně rovnoprávnosti a tolerance lidských odlišností. Kromě toho zapěla během třinácti minut na pódiu své největší hity jako Poker Face, Just Dance nebo Bad Romance, z nového alba Joanne zazněla balada Million Reasons. Show zahrnovala i létání, pět set dronů rozmístěných nad stadionem a samozřejmě spousty tanečníků. 

RECENZE: Lady Gaga ze sebe shodila všechny flákoty masa. Teď je z ní Joanne

vložte odkaz, text nemažte

Super Bowl, neboli finále play-off severomerické národní ligy v americkém fotbale, sleduje každoročně přes sto milionů lidí. Cena třicetisekundové televizní reklamy například během loňského ročníku činila pět milionů dolarů. Hned po skončení přenosu se Lady Gaga dostala na první místo amerického iTunes žebříčku v albech i singlech. 

Nyní se očekává, že zpěvačka ohlásí stětové turné. Při tom minulém z roku 2014 zavítala i do Prahy. 

Pro sportovní fanoušky ještě dodejme, že finálový zápas nakonec ovládl tým New England Patriots, který porazil Atlantu Falcons 34:28. 

Témata: Lady Gaga, Super Bowl, Donald Trump, poločasová show

zavřít