Lady Gaga kritizuje Putina: "Je krutý a využívá svůj vliv ke zlu!"

Vydáno 11.10.2015 | autor: Josef Martínek

Lady Gaga je známá podporovatelka rovnosti lidských práv a už v minulosti se s nelibostí vyjádřila k situaci v Rusku. V rozhovoru pro magazín Inquirer se tentokrát nebála obout přímo do osoby prezidenta Vladimira Putina. Stalo se to v době, kdy byl odvysílán první díl nové řady seriálu American Horror Story, kde šokovala krvavými scénami. 

Lady Gaga kritizuje Putina: Lady Gaga v seriálu American Horror Story

"Rozčilují mě lidé, kteří jsou krutí. Jedním z těch, na které často myslím, je Vladimir Putin. Nechápu lidi, kteří využívají svůj vliv ke zlu. Sleduji dnešní společnost - lidé si navzájem nadávají a stěžují si přes internet. Je to hloupé, nedůležité, povrchní a zcela mimo," rozvášnila se známá ochránkyně LGBT komunity, která je právě v Rusku často utiskována. 
 
 
Lady Gaga podpořila tamní homosexuály už v éře svého čtyři roky starého alba Born This Way. Tehdy promluvila o rovnosti lidských práv během své show v Rusku, přestože byla již dříve upozorněna, že pokud bude na koncertech hovořit o LGBT komunitě, může být zatčena. 
 
Zpěvaččino jméno je ale v posledních dnech hodně skloňováno i díky premiérovému dílu 5. sezóny populárního seriálu American Horror Story. Ten byl odvysílán tento týden a Gaga v něm při skupinovém sexu své milostné partnery zavraždí. Popová ikona se objeví jako hlavní hvězda i ve všech zbývajícíh dílech 5. série. Před pár dny jí dokonce byla oficiálně nabídnuta role i v chystané 6. řadě. Zda ji Lady G. přijme, však není jisté, neboť by ji mělo v následujícím období zaměstnávat její připravované nové studiové album.
 
 
text: Josef Martínek

 

zavřít