Lady Gaga o Florence Welch: Je to nejlepší zpěvačka, mám s ní duet na novém albu

Vydáno 11.09.2016 | autor: Josef Martínek

Nové album Lady Gaga zatím nemá ani datum vydání, ale už teď je jisté, že zpěvačka na něm pracovala s úpně jinými lidmi než na svých minulých deskách. Zatímco hlavním producentem je Mark Ronson, ve studiu se vystřídalo i několik jiných zajímavých hostů. Největší očekávání vzbuzuje duet s britskou umělkyní Florence Welch

Lady Gaga o Florence Welch: Je to nejlepší zpěvačka, mám s ní duet na novém albu Lady Gaga nahrála duet s Florence Welch

Lady Gaga uvedla v pátek 9. září své nové album pilotním singlem Perfect Illusion, který se v řádu několika hodin dostal na první místa žebříčku iTunes ve více než šedesáti zemích světa, včetně USA, Velké Británie, ale třeba i České republiky. Singl získává kladné ohlasy zejména pro neučesaný syrový vokální projev, který není pro pop music příliš typický. Více podrobností o chystané páté řadovce, kterou vydá ještě letos, pak prozradila na britském rádiu BBC. 

AUDIO: Lady Gaga zpívá jako nikdy předtím. V Perfect Illusion se vysmívá popovým konvencím

"Nové album je nyní už skoro hotové, chybí ještě některé vokály a mix," prohlásila Gaga. Kromě toho uvedla, že na desce se podíleli i zpěvák Beck nebo indie písničkář Father John Misty. Obzvlášť zvědaví máme být na její duet s Florence Welch, hvězdou projektu Florence And The Machine. "Nahrály jsme spolu nádhernou skladbu věnovanou ženám. Florence je pro mě jednou z nejlepších zpěvaček na světě, možná dokonce nejlepší," nešetřila třicetiletá umělkyně komplimenty na adresu své stejně staré kolegyně. 

vložte odkaz, text nemažte

Novým řadovým albem naváže Lady Gaga na rozpačitě přijatou nahrávku ARTPOP z roku 2013. V mezidobí nahrála jazzovou desku s legendárním Tonym Bennettem a třeba magazín Billboard ji loni vyhlásil Ženou roku. Už podle dosud zveřejněných informací je jasné, že na novém materiálu se můžeme těšit na znovu úplně jinou Gagu. 

Témata: Lady Gaga, Florence Welch, Florence And The Machine, Mark Ronson, Beck, Father John Misty, Tony Bennett

zavřít