Lady Gaga vzdá novým albem hold zesnulé tetě. Joanne vyjde v říjnu

Vydáno 16.09.2016 | autor: Josef Martínek

Lady Gaga pokračuje v chrlení novinek týkajících se jejího pátého studiového alba, které uslyšíme už 21. října. Jedna z nejočekávanějších desek podzimu dostala název Joanne, čímž odkazuje k její tetě, která zemřela v pouhých devatenácti letech. 

Lady Gaga vzdá novým albem hold zesnulé tetě. Joanne vyjde v říjnu Takhle bude vypadat obal nové desky Lady Gaga

Detaily o nástupci alba ARTPOP z roku 2013 oznámila Lady Gaga v rádiové show Beats 1. Její teta Joanne Germanotta zemřela už v roce 1974 na lupus, tedy dlouho před tím, než se zpěvačka narodila. Dostala po ní jedno ze svých prostředních jmen, její otec pak stejné jméno použil pro svou restauraci, kterou si před pár lety otevřel. 

AUDIO: Lady Gaga zpívá jako nikdy předtím. V Perfect Illusion se vysmívá popovým konvencím

Album bude dle slov třicetileté umělkyně dokončeno během následujících osmačtyřiceti hodin, obsáhne v základní edici 11 songů, v deluxe verzi pak další tři kousky navíc. Jak bude vypadat jeho obal, se můžete podívat výše. 

vložte odkaz, text nemažte

První singl Perfect Illusion vyšel minulý týden, momentálně je v dokončovací fázi jeho videoklip. Skladbu produkovali Mark Ronson, BloodPop a Kevin Parker z Tame Impala. První jmenovaný je navíc hlavním producentem celé desky. Dále se na nahrávce podíleli Florence Welch, která s Gaga nahrála duet Hey Girl, písničkář Beck nebo Father John Misty, jehož si Gaga přizvala do skladby Sinner's Prayer. Nově potvrzeným hostem je pak country hvězda Hillary Lindsey.

Témata: Lady Gaga, Joanne, Florence Welch, Mark Ronson, Tame Impala, Kevin Parker, BloodPop, Hillary Lindsey

zavřít