LadyPraga provádí Sociální experiment, desku pokřtí v Malostranské besedě

Vydáno 03.01.2018 | autor: Lucie Šimůnková

Pražská formace LadyPraga vydává po dvou letech existence svou debutovou desku s názvem Sociální experiment. Album spatřilo světlo světa 12. prosince. Popovou prvotinu s přesahy do funku, rocku, jazzu i šansonu oficiálně kapela pokřtí 6. ledna v pražské Malostranské besedě v rámci společného koncertu se skupinami Gingerhead a Andband.

 

LadyPraga provádí Sociální experiment, desku pokřtí v Malostranské besedě LadyPraga provádí Sociální experiment, desku pokřtí v Malostranské besedě

LadyPraga svým posluchačům na debutové desce Sociální experiment servíruje hudební koktejl, za nímž stojí poctivá práce rytmiky bubeníka Karla Kříže i basisty Martina Knesla a současně harmonizující piano Jana Kubína. Nástrojové obsazení poskytuje podporu a zároveň se umí stáhnout do pozadí, když přichází čas pro vokalistku souboru Veroniku Bergmanovou. Právě Veronika propůjčuje skladbám duši a svým pevným vokálem interpretuje jednotlivé příběhy.

Malostranská beseda i potřetí aplaudovala skupině Sto zvířat

 

Inteligentní populární hudba s příměsí šansonu

LadyPraga je česká hudební skupina fungující od léta 2015. Hraje vlastní autorskou tvorbu, kterou tu a tam zpestří několika aranžérsky upravenými covery. Písničky lze obecně označit za inteligentní populární hudbu s přesahy do funku, rocku, jazzu nebo šansonu. V současné době vystupuje ve složení: Veronika Bergmanová (zpěv), Jan Kubín (piáno), Martin Knesl (bass) a Karel Kříž (bicí).

 „Fungujeme dva roky a máme za sebou spousty koncertů po menších i větších klubech nebo festivalech. Živé hraní nás baví a pevně věříme, že debut, který právě vydáváme, nás v našem snažení zase posune dál, otevře dveře k novým příležitostem a fanouškům," doplňuje baskytarista Martin Knesl.

Téma: LadyPraga, Malostranská beseda

zavřít