Lake Malawi skončili v Eurovizi jedenáctí. Vyhrálo Nizozemsko, Madonna podpořila Palestinu

Vydáno 19.05.2019 | autor: Aleš Harazim

Finále Eurovision Song Contest 2019 v izraelském Tel Avivu ovládl nizozemský favorit Duncan Laurence. Lake Malawi dlouho atakovali umístění v první desítce, nakonec skončili jedenáctí. 

Lake Malawi skončili v Eurovizi jedenáctí. Vyhrálo Nizozemsko, Madonna podpořila Palestinu Lake Malawi skončili v Eurovizi jedenáctí. Vyhrálo Nizozemsko, Madonna podpořila Palestinu

Lake Malawi bodovali hlavně u národních porot, od kterých obdrželi 150 bodů, což je řadilo na průběžné šesté místo. V hlasování diváků ovšem propadli, když dostali téměř nejméně bodů ze všech. Pouhých sedm. Nakonec tedy skončili na celkové jedenácté příčce. Jak se zdá, jejich song Friend of a Friend sice zaujal odborníky z jednotlivých zemí, ale fanoušky příliš neoslovil.

Nakonec vyhrálo po dramatickém vyhlašování výsledků Nizozemsko, konkrétně zpěvák Duncan Laurence s písní Arcade, který zvítězil s celkovým počtem 492 bodů. Na druhém místě skončila Itálie se ziskem 465 bodů a třetí je Rusko, kterému připadlo 369 bodů.

Eurovize 2019: TOP 5 skladeb, které zaznějí od soupeřů českých zástupců Lake Malawi

Nizozemsko naposledy vyhrálo v roce 1975 s písničkou s názvem Ding Dong. Zajímavé je, že na úplně posledním místě s pouhými šestnácti body skončila Velká Británie.

Došlo také na malý protest. Při oznamování bodů od diváků stihla islandská metalová kapela Hatari ukázat palestinské šály.

BLOG: Eurovize 2019 a jedna velká politická hra

Během finálového večera představila Madonna singl Future ze svého chystaného alba Madame X. Také jeden z jejích tanečníků měl na sobě palestinskou vlajku.

Text: Aleš Harazim

Témata: Eurovision, Eurovision Song Contest 2019, Lake Malawi, Madonna, Palestina, Izrael

zavřít