Markéta Irglová nahrála hudbu pro nový český film Miluji tě modře, skladbu v něm má i Michael Foret

Vydáno 11.01.2017 | autor: redakce

Markéta Irglová​, která je od roku 2008 držitelkou Oscara za hudbu k filmu Once, byla v loňském roce oslovena režisérem Miloslavem Šmídmajerem k napsání další filmové hudby. Její tvorba tak již za pár dní zazní v nové české romantické komedii Miluji tě modře. Ta má premiéru v českých kinech už 26. ledna.

Markéta Irglová nahrála hudbu pro nový český film Miluji tě modře, skladbu v něm má i Michael Foret Markéta Irglová nahrála hudbu pro nový český film Miluji tě modře

"Jsem rád, že Markéta na moji nabídku kývla, a že bude její krásná hudba součástí dalšího filmu, navíc českého." dodává producent a režisér Miloslav Šmídmajer, jehož spolupráce s držiteli prestižních světových cen není nová. Za svoji kariéru spolupracoval mj. s Milošem Formanem, který si zahrál epizodní roli v jeho pohádce Peklo s princeznou (2009). S hudebníky skotské rockové kapely Nazareth dokonce natočil celovečerní dokument s podtitulem Nekonečný rockový mejdan (2013). Pracoval i s operním zpěvákem Lucianem Pavarottim, Miroslavem Ondříčkem, Lucií Bílou nebo Magdalenou Koženou. 

FOTOREPORT: Markéta Irglová představila v brněnském Sonu novou desku Muna

Ve filmu zazní vedle hudby Markéty Irglové také úspěšná skladba Michaela Foreta - No Right/No Wrong. "Tuto píseň jsem vybral proto, že přesně zapadla do jedné party - scény a skvěle ji oživila. Navíc je to jedna z nejlepších českých písní, kterou jsem v loňském roce slyšel," uzavírá Šmídmajer.

vložte odkaz, text nemažte

Témata: Markéta Irglová, Michael Foret, Miluji tě modře, filmová hudba, Once

zavřít