Metalfest Open Air rozezní o víkendu Plzeň, vystoupí Hammerfall, bratři Cavalerovi nebo Tarja se Sharon den Adel

Vydáno 30.05.2017 | autor: redakce

Již 8. ročník mezinárodního metalového festivalu proběhne od 2. do 4. června v Plzni. Zdejší Amfiteátr Lochotín bude hostit řadu zahraničních hvězd. 

Metalfest Open Air rozezní o víkendu Plzeň, vystoupí Hammerfall, bratři Cavalerovi nebo Tarja se Sharon den Adel Max a Igor Cavalerovi předvedou na Metalfestu staré hity Sepultury

Na Metalfestu se spojí dvě výrazné ženské osobnosti. Exkluzivní festivalovou show předvedou pouze pro plzeňský Metalfest Open Air! Tarja Turunen, která nedávno vystoupila v České republice, se vrací v nové podobě za doprovodu skvělé vokalistky Sharon den Adel z Within Temptation.

LIVE: Vrcholy Metalfestu v Plzni: metalová Xena Floor Jansen táhla Nightwish, Udo Dirkschneider nestárne

Další hvězdou budou švédští Hammerfall. Ti hráli i na vůbec prvním ročníku Metalfestu v roce 2010 - a na tehdejší vystoupení fanoušci jen tak nezapomenou. Česká hokejová reprezentace hrála během jejich show finále mistrovství světa proti Rusku, přenos zápasu běžel na projekci vedle pódia. Hammerfall jsou tak velcí nadšenci hokeje, že kvůli vysílání několikrát zastavili show a fandili Čechům. A zatímco poté "zlatí hoši" jezdili po kluzišti s pohárem nad hlavou, fanoušci v amfiteátru Lochotín slavili a Hammerfall k tomu hráli hit Hearts On Fire. 

vložte odkaz, text nemažte

Vystoupí také jedna z nejslavnějších dvojic v historii metalu, Max a Igor Cavalerovi. Ti loni vyrazili na turné, aby společně s fanoušky oslavili 20 let od vydání legendárního alba Roots, které svého času totálně změnilo metalovou hudbu a vůbec globální pohled na jeho nejtvrdší odnože. Tehdejší Sepulturu, kterou v roce 1984 založili a z poloviny ji tvořili, to vystřelilo na vrchol. Velkým snem fanoušku po celém světě bylo ještě někdy slyšet přímo z Maxova hrdla za doprovodu Igorova nenapodobitelného bubnování ono slavné Roots, Bloody Roots nebo Ratamahatta. To se vloni splnilo a podobný zážitek se bude opakovat i na letošním Metalfestu.

Stoupající hvězda švédské elektrometalové kapely Amaranthe předvede poslední desku Maximalism, která je posunem k popu a rozdělila fanoušky na dva tábory. Představí se i Korpiklaani, Gotthard, Airbourne, Primal Fear, Exodus, Avatar a řada dalších zahraničních kapel. Z těch českých budou k vidění třeba Citron

Vstupenky lze pořídit jak jednodenní, tak na celé tři dny. Více informací najdete na webu festivalu

Témata: Metalfest, Tarja Turunen, Sharon den Adel, Hammerfall, Max Cavalera, Amaranthe, metal, festivaly 2017

zavřít