Metallica S&M Tribute Show ovládne Forum Karlín, metal se propojí se symfonickým orchestrem

Vydáno 12.02.2019 | autor: Nicola Bernard

Velkolepá show, kde se klasika setkává s moderní technologií, aby zavzpomínala na jedinečnou mystickou krásu Metalliky. To je Metallica S&M Tribute Show, která bude k vidění 14. února v pražském Foru Karlín. 

Metallica S&M Tribute Show ovládne Forum Karlín, metal se propojí se symfonickým orchestrem Pocta Metallice dorazí do Fóra Karlín spolu se symfonickým orchestrem

V dubnu 1999 nahrál americký dirigent Michael Kamen spolu s Metallikou jedinečný concert nazvaný S&M - Symphony and Metallica. Světoznámí rockeři podpořeni San-Francisco Symphony zahráli 21 písní pro mnohatisícové publikum. Kvůli komplexním aranžím musela být show rozdělena do dvou dnů.

Metallica se vrátí do Prahy! Přiveze znovu i Jožina z bažin?

Později kapela a známý dirigent obdrželi Grammy za skladbu The Call of Ktulu a 2DVD se stalo kultovním. Ale i přes multiplatinové ocenění kapela nikdy nezkusila show zopakovat. O několik let později navíc Michael Kamen zemřel, DVD se navíc stalo poslední nahrávkou Metalliky s baskytaristou Jasonem Newstedem.

Po patnácti letech se tým podobně smýšlejících profesionálů odvážil oživit legendární show, spojit heavy metal se symfonickým orchestrem a vdechnout nový život klasickým hitům jako Nothing Else Matters, Enter Sandman, Master of Puppets.

Metallica Show absolvovala desítky zkoušek se zcela různým obsazením - od virtuózního kvartetu až po celý šedesátičlenný symfonický orchestr. 

 

Metallica S&M Tribute je skutečně jedinečná show: ani sama Metallica v tomto formátu nehrála od roku 1999. Původně dvoudenní koncert se odehraje během jednoho večera v průběhu ohromující dvě a půl hodiny trvající produkce.

Témata: Metallica, symfonický orchestr

zavřít