Metallica vydá reedici Master Of Puppets, jednoho z nejvlivnějších metalových alb

Vydáno 17.09.2017 | autor: redakce

Heavy metalová legenda Metallica oznámila vydání reedice desky Master of Puppets. Ta je nejenom milníkem historie heavy metalu, ale byla rovněž podle několika prestižních magazínů zařazena na soupis nejlepších alb vůbec. Fanoušci si ji budou moci v novém vydání pořídit od 10. listopadu. 

Metallica vydá reedici Master Of Puppets, jednoho z nejvlivnějších metalových alb Metallica vydá reedici Master Of Puppets, jednoho z nejvlivnějších metalových alb

Mimoto, že bylo album zremasterováno do největší možné kvality, bude doplněné o dosud nevydaný materiál včetně demonahrávek, hrubých mixů, videa z živých vystoupení, rozhovory, nezveřejněné fotografie, rozsáhlý booklet, rukopisy textů a záznam z posledního koncertu baskytaristy Cliffa Burtona, který zemřel při autonehodě právě během turné k Master of Puppets. 

RECENZE: Metallica nevydala Best Of, přesto shrnula v podstatě celou kariéru

Master of Puppets etablovalo americkou trash metalovou scénu a bylo původně vydáno roku 1986. Stalo se prvním platinovým albem Metalliky - v USA dokonce šestkrát. O dvacet let později bylo jako první metalové album zařazeno americkou Kongresovou knihovnou do Národního registru nahrávek, kam patří díla, která mají kulturní, historický nebo estetický význam. 

Metallica vystoupí 2. dubna v Praze v O2 Areně v rámci WorldWired Tour, které se váže k aktuální desce Hardwired… To Self Destruct, jež vyšla v listopadu minulého roku.

Témata: Metallica, Master Of Puppets

zavřít