Mezi ploty slaví 25 let. Do Bohnic přijedou Tomáš Klus, Richard Müller, Aneta Langerová nebo Xindl X

Vydáno 06.05.2017 | autor: redakce

Pražský festival Mezi ploty si letos 27. a 28. května připomíná čtvrtstoletí existence. Oslavit tyhle kulaté narozeniny přijedou hvězdy jako Richard Müller, Xindl X, Tomáš Klus, No Name, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Monika Načeva, PSH, N.O.H.A. a řada dalších. Prostor pochopitelně jako každý rok bude mít i divadlo. 

Mezi ploty slaví 25 let. Do Bohnic přijedou Tomáš Klus, Richard Müller, Aneta Langerová nebo Xindl X Mezi ploty slaví 25 let. Do Bohnic přijedou Tomáš Klus, Richard Müller, Aneta Langerová nebo Xindl X

Letošní jubilejní ročník nabídne na čtrnácti stageích, rozesetých po mnohahektarovém areálu, kolem sto dvaceti účinkujících - od plejády slavných muzikantů přes herce a tanečníky po akrobaty a kouzelníky. Chybět nebudou výtvarné a pohybové workshopy, otevřená scéna pro začínající umělce, autorské čtení a interaktivní hry pro děti a jejich rodiče - zkrátka pestrobarevný mix pro všechny generace.

LIVE: Bláznivý víkend v Bohnicích: Mezi ploty vládl Divokej Bill, liják i indisponované Rybičky 48

I letos festival použije osvědčený model "programových zón" určených různým skupinám návštěvníků s rozdílným vkusem. Na hlavní hudební scénu Central Park dorazí hudebníci, kteří budou ladit uchu většiny návštěvníků - Richard Müller, Tomáš Klus, Lenka Dusilová s kapelou Baromantika, Aneta Langerová, Xindl X, No Name, PSH, kytarový mág Michal Pavlíček s Monikou Načevou, Sto zvířat, N.O.H.A. - DJ Set, Fast Food Orchestra, Kurtizány z 25. Avenue nebo Mňága a Žďorp.

vložte odkaz, text nemažte

Stejně tak se návštěvníci mohou opět těšit na Alternativní zónu pro milovníky nezávislé muziky, experimentů a tvůrců, kteří hudbu dělají podle svého, ať si žebříčky hitparád provádějí, co chtějí. Setkají se tu se slavnou slovenskou zpěvačkou Katarziou, legendární brněnskou alternativní formací Květy, kapelami U-Prag, Timudej, PrecedensSunflower Caravan, Jiřím Burianem v roli Kapitána Dema, Vladivojnou, ale třeba i jazzovou matadorkou Janou Koubkovou.


Takhle to na Mezi ploty vypadalo v roce 2016. Foto: Petr Tibi

Street Art Zone zase přinese hlavně mladým lidem pestrou směs moderní muziky a program s lifestylovými prvky, které jsou právě pro ně atraktivní. Zahrají tady oblíbení Skyline, Mydy Rabycad, Cocotte Minute, Pio Squad, Krucipüsk, Circus Brothers, Artmosphere, Loco Loco, Prague Conspiracy, The Complication, ale i proslulý beatboxer En.dru.

FOTOREPORT: Bohnice obsadily hudební hvězdy: Na Mezi Ploty vystoupili Divokej Bill, Pipes And Pints a další

Festival Mezi ploty není jen multižánrový, ale taky multigenerační. Pro mládež, kterou ještě moc neláká hip hop, bude proto připravena rozlehlá Rodinná zóna, která se stane kouzelným místem společných kulturních zážitků dětí a jejich rodičů nebo prarodičů. Bude se skládat hned z několika scén.

Festival Mezi ploty navíc prokáže svou sílu jako špičková divadelní událost. Divadlo povládne jak na venkovních scénách, tak především na prknech kamenného Divadla za plotem. Na jevišti se objeví kultovní divadlo Sklep, Chantal Poullain, divadelní spolek Kašpar s Janem Potměšilem, Divadlo v Dlouhé, A studio Rubín, Losers Cirque Company nebo Bohnická divadelní společnost.

Kromě samotného festivalu se tvůrci "Plotů" rozhodli jubileum ozvláštnit také speciální mediální kampaní se sloganem Patřím do Bohnic, která začala v březnu. Zúčastní se jí řada slavných osobností, které souzní s její ústřední myšlenkou. Je mezi nimi Tomáš Klus, Xindl X, Jan Kalina ze Sto zvířat, Kaia z N.O.H.A., Žofie z Mydy Rabycad nebo herec Jan Potměšil.


foto: Olga Špátová

"Chceme touhle kampaní ukázat, že kdo ještě vyznává normální hodnoty, jako je třeba zájem o druhé lidi, v dnešní společnosti občas vypadá, že je vlastně nenormální. Patří tedy do Bohnic, kam se ostatně těší, protože se tam sejde s podobně naladěnými. Naším cílem bylo, aby kampaň měla vtip a nadhled, které jsou pro Mezi ploty typické," vysvětluje ředitel projektu Mezi ploty Robert Kozler.

Vstupenky na festival jsou do 26. května k mání v předprodeji Ticketstream za 290 Kč (jednodenní) a 490 Kč (na celý víkend). Na místě si je můžete koupit za 350 a 600 Kč. Děti do 6 let mají vstup zdarma - stejně jako držitelé průkazů ZTT / ZTP P - a za děti do 15 let se na místě platí 150 Kč.

tz, jm

Témata: Mezi ploty, Richard Müller, Xindl X, Tomáš Klus, No Name, Lenka Dusilová, Aneta Langerová, Monika Načeva, PSH, festivaly

zavřít